Dordrecht heeft de leukste uitjes voor kids en culturele activiteiten voor het hele gezin. Ook met slecht weer is er nog genoeg te doen binnen. Wij geven je graag een overzicht van leuke uitjes in november. 

WORKSHOP ROBOTICA (8-12 JR)
Zaterdag 12 november | Bibliotheek Crabbehof

In de workshop Robotica draait alles om robots! En niet alleen de robots zoals je ze kent van tv. Robots zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten; van hout, plastic, lopend, kruipend en zelfs vliegend. Maar hoe zorgen we dat deze robots doen wat we willen? We nemen verschillende robots mee en leren spelenderwijs hoe je deze robots bedient. Dat is leuk, maar ook leerzaam! Kom je ook?

www.debibliotheekaanzet.nl

HET GROTE SINTERKLAASFEEST MET FIEN EN TEUN
Zondag 13 november | de Sportboulevard

Sportboulevard Dordrecht presenteert het grote Sinterklaasfeest met Fien en Teun voor jong en oud. Het wordt een gezellige middag met een leuk programma. Presentator René Dijkhuizen maakt er samen met Kapitein Piet, Professor Propkok, Kok Piet en de zusjes van Wanrooy een complete show van. Na de show is er een meet en greet met Sinterklaas! Alle kinderen krijgen een verrassing na afloop.

www.sinterklaasfeestdordrecht.nl

DE FAMILIEMUSICAL KRUIMELTJE (6+)
Zondag 13 november | Kunstmin

Hartverwarmende feelgoodmusical, vol leuke liedjes en avontuur. Ergens in Nederland zwerft Kruimeltje, een vrolijke straatjongen van tien jaar, helemaal alleen door de besneeuwde straten. Hij is op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat hij heeft is een medaillon met hun portretjes erin. Blijft Kruimeltje altijd een straatjochie of vindt hij ooit écht zijn plek? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn. ‘Kruimeltje de Familiemusical’ is een op-en-top feelgoodvoorstelling vol leuke liedjes en ondeugende streken, gebaseerd op de klassieker van Chris van Abcoude. Een oer-Hollands en hartverwarmend verhaal over het volgen van je dromen en het vinden van je plek in de wereld.

www.kunstmin.nl

NATUURACTIVITEIT: DIEREN IN DE WINTER
Zaterdag 26 november | Weizigt

De herfst is bijna voorbij en de winter kondigt zich aan. Wat betekent dat voor de dieren? Dit is het thema voor de jeugdactiviteiten op Stadsboerderij Weizigt in november. Er zijn 2 groepen, jeugd van 4 tot 7 jaar en jeugd van 7 tot 13 jaar. De activiteit wordt begeleid door ervaren IVN-gidsen en zij nemen de kinderen mee op ontdekkingstocht door het Weizigtpark. Ze starten om 10.30 en stoppen om 12.30 uur. Graag aanmelden bij scharrelkidsdordrecht@gmail.com of via 06-48789483 onder vermelding van de leeftijd.

www.ivn.nl

DJ PIET EN SHOW
Zondag 27 november | het Energiehuis

In deze gezellige show vol muziek, zang en dans voor jong en oud vieren de Pieten samen met de kinderen en ouders de verjaardag van Sinterklaas. Of toch de verjaardag van Praatjes Piet?! Praatjes Piet is in de veronderstelling dat ze voor één keer zijn verjaardag vieren in de grote zaal van Bibelot en hij is er al helemaal klaar voor. De Pieten hebben alleen de mededeling gemist en bereiden zich voor op een ander feest. Ze vieren zoals altijd de verjaardag van Sinterklaas met cadeautjes, liedjes en kruidnoten. Hoe zal dit aflopen? Zoals jullie wel weten is Praatjes Piet altijd in het blauw gekleed. Komen jullie ook met iets blauws aan op zijn verjaardag? Een leuke boa of een blauw petje? De slingers hangen klaar, de gebakjes zijn besteld en de ranja staat koud.

www.bibelot.net