Vier de liefde in de Dordtse binnenstad. Volg je hart en de rode tegelstickers in de vorm van hartjes voor een romantische wandeling. Speciaal voor het valentijnsweekend (vrijdag 11t/m maandag 14 februari) stippelde Dordrecht Marketing & Partners voor InDordrecht.nl en Doe Dordrecht Kado een ‘Liefdesroute’ door de Dordtse binnenstad uit. Deze wandeling voert je langs gezellige eettentjes, leuke winkels en de mooiste plekjes van Dordrecht. Haal een mooie bos bloemen, een lekker gebakje, drink samen een glas wijn… De wandeling duurt in totaal ongeveer een uur, maar je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de route lopen.

Start je wandeling in de Vriesestraat en begin met een lekkere kop koffie bij Café Flora. Vervolg je route door de Vriesestraat, richting de Sarisgang, waar je iets verderop een mooie bos bloemen kunt halen bij Blooming. Ga op het kruispunt van de Sarisgang en de Vriesestraat naar links de Sarisgang op en sla rechtsaf de Visstraat in. Hier wandel je o.a. langs boekhandel Vos &Van der Leer. Speciaal voor Valentijnsdag kun je hier op zaterdag 12 februari gratis een gedicht voor je geliefde laten schrijven bij aanschaf van een Doe Dordrecht Kadobon. Vervolg je route richting de Visbrug, waar je op de Groenmarkt samen geniet van een heerlijk glaasje wijn bij Brut of een stukje verderop smult van de zoete lekkernijen van Coffeelicious. De liefdesroute gaat door langs een van de mooiste straten van Dordrecht: de Vleeshouwersstraat. Maak een foto op de Lange IJzeren Brug met de Grote Kerk op de achtergrond en sla rechtsaf om in alle rust langs de prachtige Nieuwe Haven te lopen. Bij de Roobrug sla je linksaf om een kijkje te nemen bij parfumerie Vicino Sei. Heerlijk aldie geuren! Je vervolgt je wandeling langs de

Wolwevershaven en maakt nog een mooie foto op de Damiatebrug. Lekker uitwaaien langs het indrukwekkende drierivierenpunt bij het Groothoofd. Loop vervolgens onder de Groothoofdspoort door, steek de Boombrug over en loop terug via de rustige Taankade. Net voor de Nieuwbrug sla je linksaf de Voorstraat Noord op. Maak nog een laatste eet- of borrelstop bij Het Magazijn en wandel langzaam terug richting het Statenplein via Het Hof van Nederland en de Kloostertuin. Op de liefdesroute vind je nog veel meer leuke winkels en gezellige restaurants waar je kunt stoppen. Let wel op, Valentijnsdag valt dit jaar op maandag, dan zijn sommige winkels of restaurants gesloten. Je kunt dit voor de zekerheid even online checken voordat je op pad gaat. Bijkomend voordeel, je hebt de stad wel voor jezelf. En anders ga je gezellig in het weekend voor Valentijnsdag.