De dagen zijn koud en guur: het is winter! We moeten nog even een paar weken koukleumen en dan is het weer voorjaar. Tot die tijd houden we ons bezig met hele andere activiteiten dan in de zomer. Wat is de favoriete winteractiviteit van de mensen in Dordrecht?

Tekst & Foto’s: Linda van der Net

Anneke Wagemakers

Normaal gesproken loop ik de kroegen af. Sinds 2 jaar werk ik thuis, normaal moet ik elke dag naar mijn werk in Delft. Hierdoor loop ik dus vaak rondjes door de binnenstad, dat is natuurlijk lekker als je heel dag moet zitten. Ik ben altijd al erg sportief. Ik doe niet meer aan schaatsen maar ik skeeler wel vaak!

Stijn van der Zalm

De hele dag thuisblijven en heel uitgebreid koken. Dat vind ik wel echt het leukst in de winter. Ik ga het liefst alle stoofpotten af van over heel de wereld. Na een hele dag in de keuken geeft het zoveel voldoening om dan aan het einde van de dag een vet lekkere maaltijd te serveren. Laatst heb ik een Mexicaanse stoofpot gemaakt, de naam weet ik niet, maar die was echt vet lekker. Het was een beetje pittig en rokerig, perfect voor de winter.

Desmond en Annet Geursen

We gaan graag met de kinderen op pad. Normaal hebben we altijd een museumjaarkaart, die hebben we bijna uitgespeeld. Dat is juist leuk om in de winter te doen. Sinds kort hebben we een nieuwe winteractiviteit, namelijk duiken in het koude water. Het is vreselijk maar het geeft echt een ontzettende kik. Als je eruit komt voel je je helemaal schoon, en mentaal en lichamelijk volledig gereinigd.

Liam Willy Hekkert

In de wintermaanden maak ik graag muziek, dat doe ik in de band Dancing Juice. Ik merk aan mezelf dat ik een beetje down ben in de winter, en dan is muziek een goede uitlaatklep. We maken funk/soul-achtige nummers waar je lekker op kunt dansen. We werken allemaal bij Visser’s Poffertjes, normaal hebben we daar elke maand een jamavond. Als iemand mee wil doen dan mag dat, dat is het mooie aan muziek: het is een taal die iedereen spreekt.

Suzan Dorst

In de winter vind ik het leuk om me bezig te houden met het verkopen van kleding via Vinted. In de zomer doe ik dat ook wel maar in de winter ben je meer binnen dus heb ik daar meer tijd voor. Ik verkoop graag jaren 50/60 kleding. Vanuit mijn eigen stijl komt dat voort, zelf kleed ik me eigenlijk ook altijd zo. Zo probeer ik via Vinted met mensen in contact te komen die deze stijl met mij delen.