Ontdek het verschil tussen marketing en reclame, vermijd veelgemaakte fouten en investeer in succes op lange termijn

Goede social media marketing helpt bedrijven 

Social Media Marketing helpt om de concurrentie te verslaan. Effectieve social media marketing draagt bij aan het bereiken van de doelgroep, het klantenbestand te vergroten en uiteindelijk de resultaten te verbeteren. Maar het grootste belang van goede social media marketing is je zichtbaarheid.

Eigenlijk moet je het zo zien, zonder het inzetten van social media marketing heb je niet de kennis die het bedrijf zou moeten hebben om in te spelen op de markt.

Wat is het verschil tussen social media marketing en reclame?

Het verschil tussen marketing en reclame ligt echt aan wat je wil bereiken. Maar waar richt de marketing zich op? Marketing richt zich meer op het creëren van een bewustzijn van een dienst of product voor de lange termijn van een verkoopplan. Maar reclame richt zich meer op het overtuigen van mensen die een dienst of product willen kopen op een korte termijn. 

De meest gemaakte fouten bij social media marketing:

  1. Geen strategisch plan
  2. Uitstellen
  3. Geen waardevolle of betekenisvolle content
  4. Te veel social media kanalen gebruiken
  5. Schrijven vanuit jezelf en niet vanuit de klant
  6. Meer korte termijn dan lange termijn denken
  7. Meteen willen verkopen
  8. Niet bewust bezig zijn met een e-maillijst

Marketing is meer dan alleen reclame maken; het trekt een aanpak om langetermijndoelen te behalen. Het vermijden van veelgemaakte fouten en investeren in klantgerichte benaderingen zijn essentieel voor groei en succes op de lange termijn. 

Weet je niet waar te beginnen? Laat ons helpen om je social media marketing op te starten, zodat je je toekomstige klanten kunt bereiken en je zichtbaarheid kunt vergroten.