Leg maar een paar festivaloutfits klaar, want in juli is er ieder weekend wel een feestje in de stad. Met het historische Hoffestival, het muziekfestijn Big Rivers, Kunsthoofd, het bourgondische Mout Bierfestival en het sportieve Lucinda Brand Wielerfestival, is er echt voor ieder wat wils. En we plakken gewoon nog een dagje extra aan het weekend met op iedere maandagavond Parkies in het Wantijpark. Muziek, proosten, gezelligheid en hopelijk een heerlijk zonnetje; als dat geen heerlijke zomer wordt…

Big Rivers- 15 t/m 17 juli 
Big Rivers vrijdag 15 t/m zondag 17 juli ‘Festival van verbinding en elkaar ontmoeten’ De groene, paarse en gele kralenkettingen kunnen weer tevoorschijn worden gehaald, want Big Rivers komt er aan. Een weekend lang kunnen bezoekers genieten van gratis muziekoptredens op de tien podia die door de hele binnenstad verspreid staan. ‘Voor heel veel mensen is Big Rivers de start van hun vakantie’, vertelt festivaldirecteur Liselotte Gatzen. ‘We zijn zo bij dat het weer door kan gaan! Het is een festival van verbinding en elkaar ontmoeten en dat is zeker nu weer extra belangrijk.’ Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan het festival toegevoegd. ‘At the Boulevard is een betaalde toevoeging aan het evenement. Op het program-ma aan de Spuiboulevard staan wat grotere namen, zoals Kenny B, Van Dik Hout en de Vengaboys.’ Kaartjes voor deze exclusieve optredens zijn online verkrijgbaar op bigrivers.nl.
www.bigrivers.nl 

Parkies – Iedere maandag van 11 t/m 22 augustus 
We genieten deze zomer van een extra lang weekend, met op maan-dagavond nog een heerlijk festival in het Wantijpark, Brand Parkies. Hoewel de naam iets is gewijzigd door een verandering van bierpartner, kunnen bezoekers nog steeds rekenen op de vertrouwde, sfeervolle muziekavonden. ‘We stippen deze zomer bijna alle muziekgenres aan’, vertelt Bas Witlox van de organisatie. ‘Van een bluesavond met de band Voltage, tot soul en funk met Jared Grant en intieme pop met de coverband FRIDAY. Heel uiteenlopende muziekgenres, die toch voor iedereen lekker in het gehoor liggen.’ Het hoofdoptreden begint iedere maandag om 20.15 uur, maar vanaf 19.30 uur warmt het voorprogramma de bezoekers alvast op. Kraampjes met eten en drinken zijn open vanaf 19.00 uur (bij heel mooi weer een uurtje eerder). ‘Nieuw dit jaar zijn de bierproeverijen, waarmee we de inhoudelijke beleving nog meer willen versterken”, aldus Witlox. Tickets hiervoor zijn te koop via parkies.nl. Hier vind je ook meer informatie over de line-up.
www.parkies.nl  

Kunsthoofd – Iedere maandag van 24 juli t/m 28 augustus 
Deze zomer wordt het Groothoofd zes zondagen omgetoverd tot de Franse schilderswijk Montmartre. Tientallen kunstenaars tonen op deze zondagen hun kunsten op de schilder achtige locatie aan het Drierivierenpunt. ‘Er wordt geschilderd, getekend, geboetseerd, hout bewerkt, noem maar op. Kunst in de breedste zin van het woord’, vertelt Teus Zantman, één van de organisatoren. Of je nu van kunst houdt of niet, een bezoekje aan één van de zondagse kunstmarkten is zeker een aanrader.

-

’Er zit voor iedereen wel iets bij. Mensen kunnen vragen stellen, werken kopen of gewoon komen kijken, genieten van de sfeer en een drankje doen op het terras met gezellige live-muziek op de achtergrond.’ Kunsthoofd is iedere zondag vanaf 12.00 uur. ‘We hopen natuurlijk op prachtig weer.’

Overzicht