Evenementenseizoen gaat van start! We trekken er weer op uit in mei. En daarvoor hoef je Dordrecht niet te verlaten! De UITagenda loopt over met activiteiten, festivals en evenementen.

Kunst & Antiekmarkt – 1 mei
“Op 1 mei is het Nieuwkerksplein the place to be. Vind dat perfecte tafeltje waar je al zolang naar op zoek was of dat vintage jurkje voor deze zomer. Kijk mee over de schouder van kunstenaars die aan het werk zijn: schilders, glasbewerkers, keramisten en zelfs een dromenvangersontwerper. En natuurlijk ontbreken ook de klassieke antiquairs niet. Kortom het wordt het ‘oude’ recept: een mix muziek, kunst en cultuur. En natuurlijk een hapje en een drankje!”
Sylvia Landa Rijsdijk, organisator
www.voorstraatnoord.nl 

Voorjaarskermis Stadspolders – 3 t/m 8 mei
“Na bijna drie jaar afwezigheid keert de voorjaarskermis gelukkig weer terug naar het Van Eesterenplein in Stadspolders! Deze familie kermis is na zoveel jaar een echte traditie geworden. De kermis betekent vertier en plezier voor Dordtenaren van 2 tot 99 jaar! Moeders worden op Moederdag speciaal in het zonnetje gezet, of liever: in de bloemen.” Ruud de Dreu, organisator
www.kermisdordrecht.nl

Smulbosloop – 26 mei
“Samen plezier hebben, dat is voor ons als organisatie het belangrijkst. De Smulbosloop is een kleinschalige recreatieve loop waar iedereen aan mee kan doen. Dus, haal je loop-schoenen uit de kast, schrijf je in voor de 5 of voor de 10 kilometer en loop met ons mee op Hemelvaartsdag. Het gaat bij de Smulbosloop niet per se om de prestatie, maar om het genieten!”
Edgar Taale, Triathlonvereniging Dordrecht
www.tvdordrecht.nl/smulbosloop 

Lepeltje Lepeltje – 26 t/m 29 mei
“Wat zijn we blij dat we straks weer volle tafel-tjes en blije gezichten gaan zien. Dordtenaren kunnen weer een festival verwachten met die welbekende, authentieke sfeer, en natuurlijk heel veel lekker eten! Er is ook een markt met bijzondere vintage spulletjes en het muziek-programma met nieuw, en opkomend talent uit de regio. Dee kleinste Dordtenaren hoeven zich bij Lepeltje Lepeltje natuurlijk ook geen moment te vervelen.”
Jiska Roewen, Lepeltje Lepeltje
www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht 

BOF jij even – 28 mei
“Na vele jaren afwezigheid strijkt er dit jaar weer een heus korenfestival neer in de binnenstad: een Barbershop Ontmoetings Festival! Maar liefst 26 koren en 15 kwartetten treden op 17 verschillende podia op. Dat bete-kent dat 600 zangers de binnenstad bevolken!

-

Speciaal voor deze editie hebben we een arrangement laten maken van twee bekende nummers: ‘Als ik je weer zie’ van Typhoon, Maan, Paul de Munnik, Thomas Acda en ‘Kings & Queens’ van Ava Max.”
Marlous Luiten, organisator
www.barbershopfestival.nl

Overzicht