Onze Nederlandse tradities rond Oud & Nieuw zijn er om te koesteren! Rond de jaarwisseling eten we elk jaar weer oliebollen, steken we vuurwerk af, tellen we met z’n alle af tot het twaalf uur is en proosten we op het nieuwe jaar. We bezoeken familie en nieuwjaarsborrels. En de echte durfals gaan voor de nieuwjaarsduik! Daarnaast zijn er rondom Oud & Nieuw genoeg leuke uitjes en activiteiten om te doen.

Dordrecht start 2023 met een kleurrijke vuurwerkshow

Gemeente Dordrecht nodigt iedereen uit voor een kleurrijke vuurwerkshow boven het Drierivierenpunt. Zo luiden we samen 2023 in. De vuurwerkshow is op 1 januari 2023 om 00:00 uur te zien vanaf De Merwekade en het Groothoofd. De afgelopen twee jaar kon de vuurwerkshow bij het Drierivierenpunt niet doorgaan, des te leuker dat het dit jaar gelukkig weer wel door kan gaan!

Meezingconcert Crazy Pianos – Guilty pleasures

Bijgekomen van Oud & Nieuw? Dan kun je vrijdag 6 januari losgaan met de swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos. Ze weten precies hoe ze een zaal op zijn kop kunnen zetten. Bereid je dus voor op een rit in een muzikale achtbaan met de allergrootste guilty pleasures tijdens een spetterend meezingprogramma. Een spectaculaire show vol muzikale hoogstandjes op de drums, saxofoon en natuurlijk brandweerrode piano’s, waarbij stilzitten geen optie is.

www.kunstmin.nl 

Doe mee met de Nieuwjaarsduik

Als je er zelf niet al aan meegedaan hebt, dan heb je er toch vast wel eens van gehoord; de Nieuwjaarsduik. Elk jaar duiken er door het hele land rond de 50.000 durfals op 1 januari om 12:00 uur het ijskoude water in. Het bakje warme erwtensoep naderhand zorgt – ondanks alle kou – toch voor een warm begin van het nieuwe jaar. Op 1 januari 2023 gaan we weer duiken. Ben jij er dit jaar ook bij? Duik samen met je vrienden en familie fris het nieuwe jaar in bij de Merwelanden.

Facebook: @nieuwjaarsduikdordrecht

Dansend het nieuwe jaar met PIÑA New Year Eve

Dit jaar vieren we Oud & Nieuw in Bibelot met PIÑA New Year’s Eve! Op deze speciale avond dansen we het nieuwe jaar in op de lekkerste reggaeton, latin hits gemengd met merengue, bachata, dembow, salsa, dancehall en meer caliente klanken! Kom je ook dansen?

www.bibelot.net