Hemelvaartsdag betekent een extra dagje vrij of voor sommigen zelfseen extra lang weekend vrij. Weet jij al wat je gaat doen? We geven je graag wat tips.

ONTSPANNEN IN DE BIESBOSCH

Waar kun je je beter ontspannen dan in de Biesbosch? Op Hemelvaartsdag is er van alles te doen. Er zijn verschillende vaartochten waar je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie vogels kunt spotten.
Wetland Struintocht: 09:30 – 14:00 uur
Familie Vogeltocht: 10:00 – 11:30 uur
Rondje Hollandse Biesbosch:
13:00 – 14:00 uur & 14:30 – 15:30 uur

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

GENIETEN VAN HET CULTURELE FOODFESTIVAL: LEPELTJE LEPELTJE

Tijdens Hemelvaart kunnen levensgenieters hun geluk niet op. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei vult het Weizigtpark zich met een breed palet aan sfeerverhogende elementen die befaamde borrelaars nog altijd weet te verrassen. Live muziek en elektronische platen zetten de juiste toon en de kleintjes worden kostelijk vermaakt. De markt maakt het verhaal compleet en biedt bijzondere spullen en curiosa. Als vanouds is het festival gratis voor iedereen.

www.lepeltje-lepeltje.com

ACTIEF BEZIG ZIJN TIJDENS DE SMULBOSLOOP

Op Hemelvaartsdag kun je meedoen met de 5 of 10 kilo-meter Smulbosloop. Dit is een prestatieloop voor lopers van alle niveaus. De loop gaat dwars door de Elzen en Louisa- en Cannemanspolder in de nieuwe Dordtse Biesbosch. Je loopt door een mooie omgeving en het parcours gaat over fiets- en wandelpaden. De start en finish zijn bij Paviljoen de Viersprong. Aanmoedigen of een kijkje nemen kan natuurlijk ook. Mocht er nog plek zijn dan kun je je op de dag zelf nog inschrijven.

www.tvdordrecht.nl/smulbosloop

HEMELVAARTSNACHT: THE BASIC BOYS

De beste remixes uit je favoriete decades. Na Lepeltje Lepeltje festival óf het ABBA Gold concert (in de Main Stage van Bibelot) nog even verder dansen? Team Basic Boys neemt je mee in café Brandstof vanaf 22:00 uur op een trip van mashups en remixes uit hun favoriete decades. Van Disco tot Techno tot Tech, Club, Afrohouse afgewisseld met throwback pleasures in een verrassende jas. Niets is wat het lijkt in de party set van deze Dordtse boys. Je weet alleen zeker dat je die dans-vloer op moet!

www.bibelot.net