Geboren en getogen in …
Ik ben geboren op een boerderij in Odijk, Utrecht. Samen met mijn man ben ik in 1982 naar Dordrecht gekomen. Eerst naar Dubbeldam, en sinds 22 jaar wonen we in de Dordtse Hout.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Mijn dag is geslaagd als mijn klanten tevreden mijn winkel verlaten. Nog leuker is het als ik een klant kan verrassen met een totaal ander kledingstuk dan dat ze gewoonlijk draagt. Vaak denk ik bij het inkopen al: dat kan wel eens wat voor die-en-die zijn…

Wat vind jij de mooiste plek of plekken in Dordrecht?
Waar we wonen! Landelijk en rustig, aan het water, maar je fietst toch zo naar Sterrenburg of naar het centrum. Ik wil graag ver kunnen kijken, en dat kan in de Dordtse Hout. Maar ik hou ook van het oude centrum. Ik zie ons nog wel een keer naar de binnenstad verhuizen. Ook vanaf een dakterras of aan de rivier heb je een weids uitzicht.

Dordrecht door de ogen van...

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?
Er is veel ten goede veranderd in de binnenstad. Panden zijn opgeknapt en er is meer reuring gekomen. Aan de einden van de Voorstraat zitten nu veel bijzondere winkeltjes, maar de huurprijzen in hartje centrum zijn voor kleinere winkels gewoon te hoog. Ik denk zeker dat er ruimte is voor meer speciaalzaken in het hoogste segment en dat bezoekers dat zouden waarderen. Ik hoor van klanten dat ze bijvoorbeeld na een bezoek aan ons prachtige museum graag willen gaan shoppen. Deze bezoeker wil mooie, unieke winkels, en niet nog meer van hetzelfde. Mooie voorbeelden van wat ik bedoel zijn de Pannekoekstraat en de Meent in Rotterdam.

Marjet Smeenge
Marjet Smeenge, eigenaar van kledingwinkel No33 aan de Vriesestraat, viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Ze heeft het bestaansrecht van haar zaak dus ruimschoots bewezen. Ook de afgelopen jaren bleef ze haar klanten verrassen met hoge kwaliteit kleding. No33 is dé winkel voor de zelfbewuste, stijlvolle, werkende vrouw. De vrouw die altijd mooi maar praktisch gekleed wil gaan. De vrouw ook, weet Marjet, die houdt van mooie materialen, maar die ook wil weten waar en hoe haar kleding is gemaakt. Dat gecombineerd met de eenvoudige kleuren en de tijdloze modellen, maakt dat haar klanten No33 door dik en dun trouw blijven.

Schrijver: Nettie Dekker | Fotograaf: No33