Samen met haar dochter Lizzy runt Esther People Like Us, een fijne damesmodezaak waar een relaxte sfeer belangrijk is met modemerken die veelal uit Scandinavië komen. Toonaangevende trends komen nu daar vandaan en sluiten goed aan op de Nederlandse modebewuste vrouw. De doelgroep van deze gezellige boetiek in de Vriesestraat is breed. Van meiden tot moeders die het fijn den om leuk gekleed te gaan, van casual tot casual chique.

Tekst: Diana Henneken
Fotografie: Marjolijn Gunst

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Ja, ik ben een echte schapenkop. Op mijn 21e ben ik weliswaar naar Zwijndrecht verhuisd en inmiddels woon ik in Hendrik-Ido-Ambacht, maar door de winkel ben ik altijd met Dordrecht verbonden gebleven.”

Hoe is de liefde voor mode ontstaan?
“Die is met de tijd door mijn man gekomen. We hebben al meerdere leuke winkels gehad op verschillende locaties in Dordrecht. De eerste was Ranx, een jeanszaak op de Visstraat, iets meer dan dertig jaar geleden.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Het echte persoonlijke contact met de mensen. De interesse die er van beide kanten is, die je dan tijdens het passen en een kop koffie veel beter voelt. Ik ben daarom zo blij dat we weer open zijn.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Goed! Ook al is het zwaar geweest en is het nog steeds niet makkelijk, we blijven positief. We blijven ons inzetten om de klanten te verrassen met een complete collectie. We hebben bijvoorbeeld binnenkort nieuwe merken waar we heel enthousiast over zijn. Jeans van Tiger of Sweden, Homage en Copenhage muse. Ook zijn we heel erg dankbaar met onze lieve vaste klanten die ons toen ook verkopen gunden.”

Wat gaat goed in Dordrecht?
“Dordrecht is een mooie complete oude stad. Dat merk je ook aan toeristen, nu uit eigen land, die verrast zijn. Ze overnachten op leuke locaties en genieten van de mooie gevels, hofjes en de haven. In de binnenstad kunnen ze lekker genieten van de gezellige terrassen en de heerlijke restaurantjes wat natuurlijk goed gepaard gaat met winkelen.”

Wat kan beter?
“De leegstand in de binnenstad, ook al weet ik dat dit een probleem is in meerdere steden.”

Hoe zie je toekomst van Dordrecht? 
“Ik hoop dat er een oplossing komt voor de leegstand. Misschien doordat de winkels meer gaan centreren. Dit maakt het aantrekkelijker voor mensen om te winkelen. Overigens zie ik al dat er steeds meer modezaken bij komen. Dat is alleen maar fijn. We versterken elkaar.”

Wat vind je het mooist aan Dordrecht?
“De gezellige sfeer, de oude havens, de hofjes, maar het meest houd ik van de Vriesestraat. Het zijn allemaal particuliere bijzondere initiatieven en ondernemers met liefde voor hun zaak.”