Tim werkt nu zeven jaar als Buurtsportcoach bij Dordt Sport van de Gemeente Dordrecht. Hij ziet het als zijn taak om jongeren zoveel mogelijk aan het sporten te krijgen. Hij is het aanspreekpunt voor de zogenaamde Urban Sports, ook wel buitensporten, die zeker de laatste twee jaar razend populairder zijn geworden. Hij zet zich in om zoveel mogelijk en een diversiteit aan sportlocaties te realiseren in de stad. zoals Cruijff courts en een mountainbikeparcours, en organiseert leuke sportevenementen voor jong en oud.

✍????: Jannelie Bras

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Nee, ik ben geboren in Rotterdam en woon bijna heel mijn leven op Rhoon. Ik heb in Dordrecht op school gezeten en deed de opleiding Sport en Bewegen aan het Da Vinci College. In mijn derde leerjaar heb ik stage gelopen bij Dordt Sport en daar mocht ik meteen blijven. Zodoende draai ik al tien jaar mee in Dordrecht en voel ik me ook een halve Dordtenaar.

Waarom vind je het zo belangrijk om de Dordtse jeugd aan het sporten te krijgen?
“We zien dat vooral jongeren in de leeftijd van 13 tot 20 jaar veel minder sporten. Logisch ook, want er gebeurt in die periode veel met hen. Maar juist dan is het goed om te blijven sporten. Het zorgt er niet alleen voor dat je je lichamelijk goed en fit voelt, maar zorgt ook voor sociale contacten.”

Wat vind je mooi aan je werk?
“Elke dag is anders en ik vind het mooi om met jongeren bezig te zijn. Ik vind het gaaf om mijn steentje bij te dragen om jongeren weer meer aan het sporten te krijgen.”

Wat gaat er goed op sportgebied in Dordt?
“Dordrecht heeft hartstikke leuke verenigingen en sportaanbieders en volgens mij is er voor iedere Dordtenaar wat wils. Als dat niet zo is, dan hoor ik dat graag.”

Wat kan er beter?
“Dordtenaren zouden wel iets trotser mogen zijn op alles wat de stad te bieden heeft. Mooie Urban sportplekken zoals skatebaan Maasplaza onder de Zwijndrechtse brug en de diverse Calisthenicsparken. Maar ook de diversiteit aan verenigingen en sportaanbieders met ieder zijn eigen grootte en charme.”

-

Wat vind jij de mooiste plek in Dordt?
“Optisport Sportboulevard Dordrecht, wat een gebouw is dat zeg! Ik ben trots op het grootste overdekte en multifunctionele Sportcentrum van Nederland wat dus letterlijk een Sportboulevard is met al haar faciliteiten voor de Dordtse verenigingen en Dordtse sporters.”