‘Dé plek van verbinding en samenzijn

Wantijpop is altijd een feest, maar dit jaar is het extra feestelijk! Het is namelijk de 25e editie van dit gratis Dordtse muziekfestival. Het festival trakteert je in het gezellige groene Wantijpark op muzikale optredens van bekende artiesten als Duncan Laurence, Snelle en Goldband. Er zijn leuke activiteiten voor de kids en er is regionaal muziektalent. Een feest voor jong en oud. Reserveer 18 juni dus maar vast in je agenda!

Er mag weer flink worden uitgepakt en dat gaat de organisatie van Wantijpop ook zeker doen. “We hebben dit jaar vooral extra uitgepakt met de line-up”, vertelt Magchiel Koekoek van het organiserende BOD Events. “Duncan Laurence is echt een internationale artiest en dat het gelukt is om hem naar Wantijpop te krijgen, vind ik heel uniek.” Snelle zorgt gegarandeerd voor een lach op het gezicht bij zowel het jonge als het oudere publiek. “Hij heeft een hele natuurlijke manier van interactie opzoeken met het publiek. Dat optreden wordt sowieso super leuk. De diversiteit aan optredens die er de hele dag door zijn, maakt dit festival zo uniek en voor iedereen leuk.”

De eerste editie van het Dordtse muziek-festival was in 1995 in het mooie groene park. “Het was destijds een initiatief vanuit de gemeente, om Dordrecht als culturele hoofdstad van Zuid-Holland op de kaart te zetten.” In 2011 dreigde de stekker uit het festival gehaald te worden, BOD Events heeft sindsdien de honneurs waargenomen. “Als Dordtse organisatie vonden we het enorm jammer dat zo’n groot evenement zou moeten stoppen. We zijn de boer op gegaan en hebben gepolst onder het publiek en ondernemers of zij er net zo over dachten. Het draagvlak van het festival bleek enorm groot. Dus hebben we een plan bedacht om het in stand te houden.”

Zo ontstond Wantijpop zoals we het nu kennen en we niet meer op de Dordtse culturele agenda kunnen én willen missen. “Het is echt een feest voor jong en oud. Dé plek waar je al die oude bekenden tegenkomt; klasgenoten, teammaatjes. Waar je in een prachtig park samen geniet van lekkere muziek, van welk genre je ook houdt. Het is een plek van verbinding, van samenzijn en dat hebben velen de afgelopen twee jaar erg gemist.”

Wantijpop begint zaterdag 18 juni om 13.00 in het Wantijpark, het programma duurt tot 23.00 uur. De toegang is gratis. De complete line-up van artiesten, alle activiteiten en een overzicht van deel-nemende foodtrucks en cateraars is te vinden op wantijpop.nl.

Wantijpop
Zaterdag 18 juni | Wantijpark
www.wantijpop.nl

-