Fijn, de zomer is in aantocht en de winkels zijn weer open. Shop de leukste zomeroutfits en kom alvast
in de vakantiestemming. De wereld ziet er altijd net wat mooier uit als de zon schijnt. Waarom dan niet deze zomerse sferen ook in je huis én tuin of balkon aanbrengen? Lekker hapje en drankje erbij en proosten maar: op een prachtige zomer!

Fleur je tuin op Clarire MacNeilage van Bluebirds in the Backyards heeft goed nieuws als het gaat om het zomer klaar maken van je balkon of tuin. “Dat is echt niet zo moeilijk als je denkt. Maak hiervoor een dag(deel) tijd vrij en start met een grote opruimbeurt. Vegen, dode bladeren verwijderen, snoeien van kale takken en het schoonmaken van tuinmeubels. Daarna komt het leuke werk: het decoreren! Vul je bank of stoelen met gekleurde kussens en steek fakkels in de grond tussen de planten om nog meer sfeer te creëren. Een setje tuingieters in mooie kleuren geven ook een gezellige nonchalante buitensfeer en ze zijn praktisch omdat je altijd een gieter bij de hand hebt als je planten dorst krijgen. Je kunt kiezen voor vintage items als je duurzaam wil stijlen, maar er zijn ook duurzame alternatieven, zoals de tuinfakkels van Rustik Lys of de leuke tuingie-ters van gerecycled plastic die wij verkopen bij Bluebirds.

Maak het af met sfeervolle bamboe windlichten, een mooi buitenkleed en vooral veel leuke planten.” Welke planten? Angelique en Henriëtte van Blooming weten hier alles van. “Lobelia’s en petunia’s zijn prachtige zomerbloeiers of geraniums in verschillende kleuren. Ook mooi is een grote mandevilla. Van deze rijkbloeiende plant heb je nog tot oktober plezier. Een mooi veldboeket op de tuintafel, met straks als het wat warmer is natuurlijk ook zonnebloemen, maakt het helemaal af.”

Bluebirds in the Backyard
Wijnstraat 153, Dordrecht
www.bluebirdsinthebackyard.nl Blooming | Vriesestraat 83, Dordrecht
www.blooming-dordrecht.nl