Dat de Binnenvaartdagen Zwijndrecht 2019 een vervolg zouden krijgen, was gezien het succes vanzelfsprekend. Om het jaar zo’n topper, vond de organisatie. Echter, het ongenode coronavirus nam plaats aan de vergadertafel en zorgde voor uitstel tot 2022. Maar van dit uitstel kwam alleen maar een nóg groter en uitgebreider evenement volgende maand!

Schrijver: Johan de Witte

Op vrijdag 9 september 12 uur staan voor de opening van het evenement burgemeester Hein van der Loo en vertegenwoordigers van Koninklijke Binnenvaart Nederland op het podium. De organisatie hoopt de vijftienduizend bezoekers van2019 royaal te overtreffen.

DE ORGANISATIE
De organisatoren van het evenement zijn Piet de Bruin, Jan van Laar en Rutger Hoogerwerf. Ze zijn er al een dik jaar mee bezig. Chapeau!

Deze strakke, megaveel vergunningen eisende en professionele, vrijetijdrovende aanpak laat hen in het dagelijks leven niet los. ,,We doen graag iets voor ons eigen Zwijndrecht, we willen de scheepvaart profileren en zorgen dat alles straks gesmeerd loopt’’, aldus het team aan dek van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

WIE, WAT WAAR
Het terrein is uitgebreid vanaf locatie Crescent tot aan het Veerplein. Zo’n tien scholengemeenschappen komen daar met hun leerlingen een kijkje nemen of de binnenvaart met al haar diversiteit, techniek en duurzaamheid in hun toekomstige carrière past. Een flink aantal maritiem gerelateerde bedrijven presenteert zich voor de werving van medewerkers. Ondernemers en bedrijven etaleren hun product of de kennis die ze in huis hebben. Diverse schepen groot en klein liggen hier en daar voor de wal ter bezichtiging.

Naast de vele stands is er gevarieerd vermaak. Zo zijn daar een duiktank, een formule 1 simulator, een draaimolen, een flightboard show, rondvaarten en een pendeldienst naar het Binnenvaart Museum. Het podium is drie dagen gevuld door koren en onder andere de Wannebiezz, OG3ENE en Joël Borelli. Bands zoals de Tiny Little Bigband met hun swing and sound brengen een vleugje North Sea Jazz naar het Zwijndrechtse Maasplein. Tijdens het evenement is er live registratie. De camerabeelden worden op een groot scherm naast het podium getoond én zijn via de website te volgen – in een later stadium natuurlijk ook op de socials Facebook en Instagram. De basis van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht staat als een vlag in de wind. Het wordt een feest van informatie en amusement.

ZWIJNDRECHT ADEMT BINNENVAART
Een buiging voor de verkeersregelaars, EHBO, wijkplatform en talloze vrijwilligers. Bedrijven zijn present met hun producten, activiteiten, demonstraties. Er zijn stands van organisaties. Handwerklieden boeien het publiek. Braadworst en hamburgers, voortreffelijke wijn en schuimend bier brengen stemming in de brouwerij. En het muzikale repertoire promoveert het fameuze Maasplein tot een dansvloer. Zwijndrecht ademt binnenvaart!

www.binnenvaartdagen.nl
@binnenvaartdagenzwijndrecht
@binnenvaartdagen

LEREN, LUISTEREN, KIJKEN, GENIETEN!