Van hippe rotan tuinmeubelen tot aan sfeervolle parasols: ontdek welke must-haves er niet in je tuin of op je balkon mogen ontbreken!

Vakantie in je tuin

Hoe fijn is het om de vakantie sfeer terug te laten komen in je tuin of op je balkon. Maak een leuk plekje waar je helemaal tot rust kunt komen. Gebruik wit als hoofdtint en combineer daarbij grijs- en of bruintinten en natuurlijk materialen. Maak naast de tuinmeubelen die je kiest ook gebruik van bijpassende accessoires met mooie en vrolijke kleurtjes en printjes om de vakantiesfeer helemaal compleet te maken. Wat in ieder geval al direct een vakantiegevoel geeft is een sfeervolle parasol met fransjes. Zoals deze mooie witte parasol van de Karwei.

Instagram @Karwei

Natuurlijk groen

Groen, onderhoudsvrij en minder onkruid. Dat klinkt goed toch! Heb je er wel eens aan gedacht om sedum in je tuin (of op het dak) te leggen? Het is heel goed te gebruiken als bodembedekker. Het is een groenblijvende en makkelijke plant. Doordat de matten dicht beplant zijn heeft onkruid minder kans en hierdoor heb jij minder onderhoud aan je tuin. Er zijn ook matten verkrijgbaar waardoor je het eenvoudig zelf kunt aanleggen in je tuin. Daarnaast trekt het ook nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes, honingbijen, hommels en vele andere soorten. Deze insecten zijn heel nuttig voor de natuurlijke balans in je tuin.

Instagram @tuinwerelddordrecht

Trendy rotan

Naast industriële meubelen is rotan een woontrend waar je niet omheen kunt. De rotan stoelen en bankjes zijn weer helemaal hot. In woonprogramma’s zie je ze al vaak voorbij komen. Vooral de retro stoelen uit de jaren ’60 zijn weer helemaal in. Met het mooie lente-weer is het een goed idee om de rotantrend door te trekken naar je tuin of balkon. Bij Xenos hebben ze genoeg keus, zo vind je er de leuke rotan bank bandung en de zwarte kuipstoel samarang. Wat vrolijke accessoires erbij en een mooi buitenkleed en je bent klaar om heerlijk te genieten van het weer.

Instagram@xenos

Stootvast servies 

Mooi kunststof is niet lelijk. Buiten eten is nog leuker met mooi buitenservies. Kunststof is stootvast en lichtgewicht en ideaal voor picknicks of standbezoek, voor in je caravan, je camper, je boot of natuurlijk gewoon thuis. Dit is leuke servies van de Wibra lijkt op glas en heeft een luxe uitstraling. Er zijn borden, schalen, bekers, wijnglazen of zelfs een ijsemmer verkrijgbaar. Het is ook nog eens heel goed betaalbaar. Dus kom maar op met dat intieme diner op je dakterras, zwoele zomerbarbecue of gezellige picknick.

Instagram @wibranl