Genieten van de zonsondergang bij de havens, picknicken in het park of lange fietstochten maken door de Dordtse Biesbosch. In onze veelzijdige stad kan iedereen een heerlijke zomer beleven, of je nu een stads- of een natuurmens bent. We gingen de straat op om te vragen hoe onze mede-Dordtenaren hun zomerdagen doorbrengen.

???? & ✍????: Jannelie Bras

Straatinterviews Gio

Giovanca Schijvenaars en Isa
‘Speeltuin Victorie en Villa Augustus zijn favoriet’

“Wij gaan best vaak naar speeltuin Victorie, waar de kinderen lekker kunnen spelen, terwijl je als ouder heerlijk van het zonnetje kan genieten. Ook Villa Augustus is favoriet. Daar kunnen de kinderen rondrennen in de tuin. Als het echt warm is, gaan we naar het Wantijbad of de paddenstoel in het Wantijpark. Maar die laatste is voor mijn gevoel al jaren dicht en ik hoorde dat hij nu hij deze zomer waarschijnlijk ook niet opengaat. Beetje jammer. Als we zonder kinderen op stap gaan, gaan we eigenlijk altijd buiten Dordt, dan hebben we echt het gevoel helemaal vrij te zijn. Blijven we toch een keer dichtbij huis, dan is Het Magazijn voor een lekkere lunch in de tuin altijd goed.”

Straatinterviews Hannah

Hannah Sloof en Sara Prins
‘In de zomermaanden is er van alles te doen’

Sara: “We zijn in de zomer vooral graag lekker buiten. Ik woon net buiten het centrum en meestal lopen we eerst door de stad om wat lekkers te halen. Onze favoriete adresjes zijn Bakkerij Samen voor zo’n cinnamonrol en Nobels voor lekkere koekjes en goede koffie. We lopen dan door naar een van de parken om het daar op te eten.” Hannah: “Op een terrasje zitten vinden we ook wel leuk, maar meestal zoeken we toch een park op. Het lekkere is dat alles hier wel op loopafstand is. Ik kom uit Kinderdijk, maar kom regelmatig deze kant op. Zeker als er een leuk evenement is, zoals laatst Lepeltje Lepeltje, dan kom ik graag hierheen. En in de zomermaanden is er volgens mij ook van alles te doen.”

Straatinterviews Bert

Bep de Wolf en Kees Viveen
‘We nemen stoeltjes mee en gaan aan de rivier zitten’

“We zijn net naar de Essenhof geweest en met mooi weer lopen we dan altijd even naar het park. We
zijn buren en hebben allebei onze partner verloren. We doen veel dingen samen, dat is veel gezelliger dan alleen. In de zomermaanden fietsen we graag even naar een park of gaan lekker een stuk fietsen of wandelen in de Biesbosch. Soms nemen we zelfs stoeltjes mee en gaan we lekker aan de rivier zitten. We wonen in Sterrenburg en vanaf daar heb je een prachtige route naar de Kop van ’t land. Eerdere jaren gingen we vaak naar het buitenland op vakantie, maar dat durven we nu nog niet aan. We blijven lekker in Nederland en dat is gelukkig ook heel mooi.”

Straatinterviews Jan

Jan Brouwer
Het natuurpad lopen is echt een aanrader’

“Met mooi weer loop ik iedere dag anderhalf uur. Niet alleen omdat het lekker is en de omgeving prachtig, maar ook voor mijn gezondheid. Ik weet al bijna vijftien jaar dat ik kanker heb, maar gelukkig moet ik de eerste keer nog meemaken dat ik er echt pijn van heb. In de zomer zit ik overdag ook graag met mijn vrouw op het terras op het Scheffersplein. Als er vroeger kennissen kwamen liepen we graag met hen het natuurpad dat begint bij de Zuidhaven om hen de prachtige Dordtse natuur te laten zien. Echt een aanrader!”

Lenneke Versloot, Luna en Maeve
‘Picknicken in het park staat op de planning’

“Wij bezoeken het liefst parken. Het Wantijpark, het Weizigtpark, maar vooral in het Merwesteinpark zijn we veel te vinden. Ook zwem-men doen we graag, maar naar een zwembad gaan vind ik met kleine kinderen toch altijd een hele onderne-ming. Een park is dan vaak makkelijker, zeker als er ook een speeltuin bij is. Het zou lekker zijn als de padden-stoel in het Wantijpark weer open gaat, daar kun je altijd makkelijk even naartoe. Deze zomer staat er sowieso een picknick in een van de parken op de planning, want daar vraagt mijn oudste dochter al weken om.”

Lees hier alle artikelen