Dordrecht heeft veel verschillende winkels. Er zijn grote ketens, zoals de Primark en de H&M. Maar er zijn ook veel boetiekjes en vintage winkels. Zo is er voor iedereen wel wat te vinden. Wij vroegen de mensen op straat waar zij graag winkelen in Dordrecht.

Joëlle Duijndam
Mijn favoriete winkel in Dordrecht is Fashion & Jewels Boutique. Dit is een gezellig winkeltje in de Vriesestraat. De reden waarom ik deze winkel zo leuk vind, is omdat er van verschillende merken kleding te koop is die mijn interesse wekken. Denk aan My Jewellery, Reinders fashion en andere merken. My Jewellery is een van mijn favoriete winkel/webshop en omdat hier ook My Jewellery wordt verkocht, kom ik hier regelmatig langs. Verder is het super goed bereikbaar en is het personeel daar erg klantvriendelijk.

Auke Damsma
Ik probeer altijd zo milieuvriendelijk mogelijk te winkelen, dus ik koop vooral tweedehands kleding of producten van duurzame materialen. Dordrecht heeft hier een mooi aanbod voor met diverse kringloopwinkels, zoals Opnieuw & Co, Leger des Heils winkel en Jouwinkel. Plekken waar je voor mooie prijsjes echte pareltjes kunt vinden. Als ik op zoek ben naar een cadeautje, ga ik altijd langs bij Kind zo blij en Juffrouw Pollewop. Bijzonder leuke winkeltjes met unieke spulletjes voor kinderen en alles is nog eens duurzaam ook.

Marjolein Zeebregts
Ik winkel graag in de Vriesestraat. Daar zijn een aantal leuke winkels. Bijvoorbeeld Bibliss waar je leuke kleurige jurkjes kunt kopen. Ik hou van jurkjes! Het jurkje wat ik aan heb is ook van Bibliss. Naast Bibliss zit Juffrouw Pollewop, ook zo’n leuke winkel met kinderspeelgoed. Toen onze kinderen nog klein waren, kochten we daar aak cadeautjes voor kinderfeesten. Je kunt er ook leuke workshops doen. Op zaterdag is het sowieso gezellig winkelen in de binnenstad van Dordt, zeker omdat er ook markt is.

Rico de Vos
Ik vind de Mediamarkt altijd wel leuk om doorheen te lopen. Je hebt er superveel leuke en interessante snufjes en apparaten. Je kan er goed rondkijken en ideeën opdoen voor nieuwe elektronische apparaten die je eventueel wilt aanschaffen. Ik winkel ook vaak gezellig met mijn vriendin. Dan gaan we regelmatig naar één van mijn favoriete winkels; de Sting. Je hebt er veel leuke kleding en de winkel zelf is erg ruim en overzichtelijk, wat ook fijn is.

Tekst: Fleur Hartmeijer