Genieten van cultuur, historie en natuur. Leer je eigen stad eens beter kennen door deel te nemen aan een van de vele stadswandelingen waarbij gepassioneerde gidsen vertellen over de rijke historie van onze stad en je zelfs een kijkje kunt krijgen vanaf het water op een van de klassieke Italiaanse boten van Si Barone. Of ga de Dordtse natuur in met IVN. Geniet van de mooie klanken van het orgel in de Grote Kerk en de beiaard van het stadhuis en ga terug naar de jaren 50/60 tijdens Rockabilly Square. Kortom, genoeg te doen voor de thuisblijvers

Brand Parkies |  iedere maandagavond t/m 22 augustus 
‘De Dordtenaren hebben ons weer gevonden’

Brand Parkies iedere maandag t/m 22 augustus ‘De Dordtenaren hebben ons weer gevonden’ Ook in augustus plakken we gewoon een extra dag aan het weekend en genieten we van een heerlijke zomeravond met livemuziek in het Wantijpark. Parkies is terug en daar zijn veel Dordtenaren weer heel blij mee. “Het was natuurlijk weer even spannend of iedereen terug zou komen, maar de Dordtenaren hebben ons weer gevonden”, vertelt Bas Witlox van de organisatie over de edities die afgelopen maand hebben plaatsgevonden. “Bij de aftrap konden we ook geen beter weer hebben, dus dat was echt genieten.” De komende maandagen zal er weer een divers aanbod zijn aan live-optredens.

Voor de actuele informatie en de line-up kun je kijken op parkies.nl.

Pasar Malam Istimewa 7 t/m 10 augustus
‘Proeven van de Indonesiche cultuur tijdens Pasar Malam Istimewa’

Pasar Malam Istimewa 7 t/m 10 augustus Proeven van de Indonesische cultuur tijdens Pasar Malam Isimewa Mocht je het evenement even vergeten zijn, dan lokken de heerlijke etensgeuren je wel naar de binnenstad tijdens de Pasar Malam Istimewa. Vier middagen en avonden lang staan er kraampjes waar de lekkerste Indonesische en Indische gerechten worden geserveerd door de binnenstad, is er live-muziek en kan er letterlijk en figuurlijk geproefd worden van de veelzijdige Aziatische cultuur. “Pasar Malam Istimewa in Dordrecht is de grootste gratis pasar malam in Nederland”, vertelt Marcel Neervoort van het organiserende Istimewa Events. “Bezoekers komen uit heel Nederland naar deze markt voor het lekkere eten, de muziek en de gezelligheid.” De organisatie verwacht dit jaar zo’n 60.000 bezoekers, verspreid over de vier dagen, te ontvangen.

Meer informatie over het event en de openingstijden is te vinden op istimewa-events.nl.

Film in de achtertuin | Op vrijdag en/of zaterdag van 5 augustus t/m 3 september
‘De ambiance van de tuin geeft extra dimensie aan de filmbeleving’

Zin om op een mooie zomeravond een goede film kijken? Dat doe je dan toch lekker buiten! Bioscoop The Movies organiseert deze zomer zesmaal een voorstelling in de Kloostertuin, met films als Licorice Pizza, A Bigger Splash en Le Grand Bain. “Zoals men gewend is van The Movies bieden we kwaliteitscinema aan”, vertelt eigenaar Geert ter Steeg. “De ambiance van de tuin in de schemering, fijn omsloten door het historisch decor van onze mooie stad, geeft een extra dimensie aan de filmbeleving.” De films beginnen rond 21.30 uur, maar de tuin en de bar zijn al om 18.30 geopend. “Vaak strijken de bezoekers al vroeg neer om een goed plekje te krijgen en te genieten van een heerlijke zomeravond.” Kaartjes à 8 euro per stuk zijn de koop via themoviesdordrecht.nl. Bij slecht weer wordt de film in een van de bioscoopzalen vertoont.

www.themoviesdordrecht.nl

Rockabilly square | 28 augustus
‘Het belooft weer een heerlijk gemoedelijk festival te worden’

‘Het belooft weer een heerlijk, gemoedelijk festival te worden’ Haal de petticoats van zolder, trek die polkadots maar uit de kast en zet je haar in de lak, want op de laatste zondag van de maand gaan we terug naar de jaren ‘50 en ‘60. Tijdens het festival Rockabilly Square zal vanaf twee podia op het Statenplein en Statenplaats aanstekelijke rock-’n-roll klinken. Grote kans dat je niet stil kan blijven staan. “Tijdens deze zesde editie zal er weer een mooie line-up van artiesten zijn”, vertelt organisatrice Wendy Stendert. “Waar ik heel blij mee ben, is dat The Voice Kids-winnaar Dax Hovius komt zingen. Ik had hem al voor het hele coronagebeuren gevraagd en in de tussentijd is hij best bekend geworden. Ook zullen er veel lokale bands en artiesten spelen en komen er foodtrucks van lokale ondernemers. Het belooft weer een heerlijk, gemoedelijk festival te worden.” Het festival begint om 13.00 uur.

Kijk voor meer info op facebook.com/Rockthatdayevents.

Evenementenkalender