De zomervakantie is achter de rug en langzaamaan dient het gewone leven zich weer aan. Maar de sleur zal er niet inkomen, want ook in september is er weer genoeg te beleven. Ga op zoek naar (antieke) schatten tijdens Kunstrondje Dordt of de Dordtse Rommelroute en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de langste winkelstraat van Nederland tijdens het Voorstraat Noord Festival. Dat wordt een heerlijke nazomer!

Internationaal Micro Festival – vrijdag 9 tot dinsdag 13 september
Het festival mag dan micro heten, toch heeft dit poppentheater festival inter­nationale allure. Ook dit jaar zijn er weer interessante voorstellingen, gegeven door theatergroepen uit binnen en buitenland. ‘Er komen groepen uit Israël, de Verenigde Staten, Frankrijk en België, vertelt Damiët van Dalsum van het organiserende Poppentheater Damiët. Bezoekers worden via een mooie route door de binnenstad langs de voorstel­lingen geleid. ‘Het leuke aan het festival is dat de voorstellingen op verschillende locaties worden gehouden die passend zijn bij het theaterstuk, ook in privé­huizen. Er is een route voor families met kinderen en één voor volwassenen.’ Kijk op poppentheaterdamiet.nl voor meer informatie, prijzen en beschikbare kaartjes.

Onthulling monument Studio Job voor de Kunstkerk – vrijdag 9 september
Om 18.00 uur vindt de feestelijke onthulling plaats van een splinternieuw monument; de nieuwe gevel van de Kunstkerk. Deze bronzen gevel met gebrandschilderd glas is ontworpen en gecreëerd door Studio Job, één van de meest invloedrijke ontwerpbureaus van dit moment. Met dit indrukwek­kende kunstwerk krijgt de gevel van de Kunstkerk haar definitieve aanzicht en wordt Dordrecht verrijkt met een b eeld­bepalend monument.
Dit evenement is tevens de officiële opening van de Kunstkerk en de aftrap van de Open Monumentendagen. Het is een culturele mijlpaal met muziek en een feest voor de stad. www.kunstkerk.com

Dordtse Rommelroute – zondag 18 september
Het begon als een soort groot buurt­feest, maar inmiddels is de Dordtse Rommelroute uitgegroeid tot een rommelmarkt waar mensen uit heel Nederland op afkomen. ‘Vorige editie kwam er zelfs een touringcar van­uit Amsterdam speciaal naar onze Rommelroute’, vertelt Bianca Drexhage die samen met haar buurvrouw Marissa Dornscheidt het initiatief nam voor de Rommelroute door het centrum van Dordrecht. ‘Er doen zo’n 250 adressen mee, dat is enorm! Het idee kwam vier jaar geleden omdat we de centrum­bewoners wat meer met elkaar in contact wilden brengen. Dat is een groot succes gebleken.’ De bewoners van de binnenstad staan vanaf 9.30 uur met hun tweedehands schatten voor hun woning. Wat er waar wordt aangeboden en verdere informatie is te vinden op www.dordtserommelroute.nl.

Rommelmarkt

Overzicht