In de nacht is alles spannender. Zelfs het woord cultuur wordt interessanter als je er nacht achter plaatst. Speciaal voor iedereen die ’s nachts wil verdwalen in cultuur hebben diverse culturele instellingen een verrassend programma in elkaar gedraaid voor de Dordtse Cultuurnacht.

Op zaterdag 8 oktober sluiten onder andere de Dordtse musea niet om vijf uur de deuren, maar gaat het programma door tot in de nachtelijke uurtjes. Niet het geijkte programma tijdens de Dordtse Cultuurnacht, want organisatoren Tjarco van Raalte en Boris Gunst willen de bezoekers dit jaar extra verrassen. ‘Het wordt een showcase van alle culturele disciplines’, vertelt Gunst. De verschillende in de stad aanwezige podia, musea en makers laten zich van hun beste kant zien, in het donker.

DREMPELS VERLAGEN
De Dordtse Cultuurnacht is een uitgelezen kans voor mensen die nog niet veel met cultuur hebben, om gratis kennis te maken met alles wat Dordrecht op dit gebied te bieden heeft. ‘We willen iedere Dordtenaar uitnodigen om één of meer van de vele gratis optredens te gaan bezoeken, er is van alles te doen. Het gaat van blues optredens, naar live elektronische muziek tot een klassiek nachtelijk concert in de Grote Kerk. En van mensenbibliotheek naar Kaapverdisch carnaval, balkonserenades en een lichtjestour. Er is voor iedereen iets moois te beleven!’

De nacht begint al vroeg met een speciale route voor de jeugd. ‘Ook aan de kinderen is gedacht met een silent disco kampvuurverhalen, glow in the dark sterren maken en een Griezelbus escaperoom’, vertelt Van Raalte.

ZWERVEN DOOR DE STAD
‘Voor iedereen die nog denkt dat er niets te doen is in Dordrecht, er is nog zoveel te ontdekken. Tijdens de Dordtse Cultuurnacht is dit overal zichtbaar en kunnen mensen er echt niet meer omheen’, aldus Gunst. ‘Kom 8 oktober dus lekker zwerven door de stad en laat je verrassen.’

De Dordtse Cultuurnacht begint om 18.00 uur in het Energiehuis en gaat tot diep in de nacht door. Op www.dordtsecultuurnacht.nl zijn het gehele programma en de deelnemende organisaties te vinden. Bij alle deelnemende locaties kun je gratis naar binnen.

Dordtse Cultuurnacht | Zaterdag 8 oktober | www.dordtsecultuurnacht.nl