De kinderboekenweek 2022 begint op woensdag 5 oktober en eindigt op zondag 16 oktober. Het thema is Gi-Ga-Groen! Rondom dit thema worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Hieronder lees je wat er allemaal te doen is.

MAAK VAN DE BLAUWE KAMER EEN GROENE KAMER!
Gedurende de Kinderboekenweek kan je dagelijks in de Stadsbibliotheek een mooie boom in de Blauwe Kamer knutselen, inkleuren en ook daar ophangen (of lekker mee naar huis nemen). Op die manier maken we samen van de Blauwe Kamer een Groene Kamer, en dit allemaal in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen. Voor iedereen die zin heeft om de bibliotheek te komen versieren!

INSPIRERENDE LEZING ERIK VAN OS
Erik weet je uitstekend te vermaken en te enthousiasmeren met zijn verhalen, versjes, liedjes, moppen, theaterleesteksten en veel meer. Zeker weten dat je vol goede (voorlees)ideeën en met een brede glimlach naar huis keert.

Van 19:30 – 21:00 uur voor volwassenen, gratis maar wel even reserveren via info@kinderboekwinkeldegiraf.nl of 078 631 23 86.

ONTMOET SCHRIJVER KEVIN HASSING
Winnaar van de Kinderjury 9-12 jaar, Kevin Hassing, vertelt én signeert zijn spannende boeken over Mus en Kapitein Kwaadbaard.

Ontmoet deze leuke schrijver en acteur! Gratis. Optreden van 15:30 – 16:30 uur.

LUISTER MEE MET ANNEMARIE VAN DEN BRINK
Annemarie van den Brink is (kinderboeken) auteur, dichter, schrijfcoach en tekstschrijver. Ze geeft schrijftrainingen en workshops. Kom je luisteren? Op zaterdag 15 oktober is er van 10:30 – 12:00 uur een activiteit voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Aanmelden voor deze gratis activiteiten kan via de website van de Bibliotheek Aanzet.

DE TUIN MET STIP
Stip komt in een akelige, grijze tuin vol tegels zonder planten terecht. Samen kunnen we de tuin fijner en gezelliger maken! Doe je mee? De tuin met stip is een boek van Anneke van Veen.

In de Bibliotheek Stadspolders is er op zaterdag 8 oktober van 10:30 – 12:00 uur een leuke activiteit voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

 MARJO DE VROED EN HET DONKERE VISIOEN
Marjo de Vroed is nog niet heel bekend als schrijver. Bij Hamley books is net een nieuw boek van haar verschenen getiteld: Het donkere visioen. Een spannend en mysterieus verhaal over een 12-jarig meisje. Marjo komt uit de buurt van Dordrecht en wil graag meer kinderen kennis laten nemen van haar nieuwe boek. Gratis.

Vanaf 11:00 uur in De Giraf en daarna in de Stadsbibliotheek.

SCHRIJFWORKSHOP MET MARJO DE VROED
Schrijfster Marjo de Vroed komt na de signeersessie van haar nieuwe boek ‘Het Donkere Visioen’ bij de Giraf naar de Stadsbibliotheek voor een schrijfworkshop.

Schrijf of teken je eigen verhaal op zaterdag 8 oktober van 14:00 – 15:00 uur. Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.