Vriendinnen Mar en Madeleine zijn de eigenaressen van Preloved Fashion by 3 x Bijna 25 jaar geleden begonnen de dames (toen waren ze nog met vier) met het verkopen van de kleding van hun eigen kinderen. Zonde om zomaar weg te doen tenslotte. Dit deden ze op allerlei locaties in de stad, variërend van wijkcentra, als pop-up winkel tot een garage. De kinderkleding maakte plaats voor tweedehands (preloved) dameskleding. Het succes groeide evenals de wens voor een eigen winkel. Met hun gezellige pand aan de Wijnstraat kwam deze droom vijf jaar geleden uit.

✍: Diana Henneken

Geboren en getogen in
Mar is een geboren en getogen Dordtenaar. Madeleine komt oorspronkelijk uit Brabant, maar woont nu ook alweer heel lang met veel plezier in Dordt.

Vertel eens wat over jullie werk
“Wij bieden de gelegenheid om kleding en accessoires van liefhebber te laten wisselen. Twee keer per jaar, in januari en juli, nemen we merkkleding in. Deze kleding komt echt overal vandaan en van heel veel verschillende dames/heren. Hierdoor hebben we een brede collectie met alle maten en veel merken. Vervolgens komen mode-liefhebbers vanuit het hele land en zelfs daarbuiten op zoek naar nieuwe bijzondere kledingstukken.”

Wat maakt dit werk bijzonder?
“Het is geweldig als een klant blij de deur uit gaat en een nog goed kledingstuk een mooi tweede leven krijgt. Behalve druk is het ook altijd gezellig bij ons. De sfeer is relaxt en huiselijk waardoor iedereen zich thuis voelt.”

Wat vinden jullie mooie plekken in Dordrecht?
“De tuin van Villa Augustus, het havengebied, het Merwesteinpark, het Blauwpoortsplein met de gezellige terrassen. En natuurlijk de Wijnstraat. Dit is de leukste straat van Dordrecht, onder andere omdat wij er zitten natuurlijk.”

Wat vinden jullie van de ontwikkelingen in Dordrecht?
“De binnenstad wordt steeds beter en steeds leuker. Er komen gezellige terrassen bij waar je lekker kunt eten of borrelen. Dat zijn natuurlijk goede ontwikkelingen. Het gaat alleen wat ons betreft te langzaam de goede kant op.”

Wat zijn verbeterpunten?
“De leegstand van winkels. Het ziet er zo armoedig uit. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het oude V&D-pand, maar er zijn meer lege winkels op de Voorstraat waar je zo naar de rommel binnen kijkt. Ook voor toeristen is het niet aantrekkelijk. Wanneer de panden niet verhuurd zijn is het misschien een idee om mooie foto’s aan te brengen. Ziet het in ieder geval beter uit.”