Peter is mede-eigenaar en directeur van Bustelberg Vermogensbeheer in Breda. Samen met zijn vrouw, twee dochters en hond Joep woont hij met veel plezier in Dordrecht. Dichtbij het werk, de natuur en ideaal als uitgangspunt voor het bezoeken van zijn klanten in heel Nederland, waaronder overigens steeds meer Dordtenaren. Sport is een belangrijke hobby van Peter. Hij tennist, golft en deed al meerdere deeltriatlons en fietst graag, ook voor goede doelen. Voor dit jaar staat er onder andere een vijfdaagse fietstocht in de Dolomieten (Italië) voor GiroDiKiKa op het programma.

Tekst: Diana Henneken

Geboren en getogen in Dordrecht?
“Nee, dat niet. Op mijn twaalfde ben ik van Rotterdam naar Dordrecht verhuisd. Mijn vrouw en dochters zijn wel echte schapenkoppen. Maar als Herman van der Zandt in een podcast zegt dat hij Dordrecht niet mooi vindt als hij er langsfietst dan word ik daar chagrijnig van. Ik ben dan weliswaar strikt genomen geen schapenkop, het voelt inmiddels wel zo. Ik ben steeds meer een trotse Dordtenaar aan het worden.”

Heb je altijd al in de financiële wereld gewerkt?
“Integendeel zou je bijna zeggen. Ik heb jarenlang bij de Koninklijke Landmacht gewerkt onder andere als grafisch vormgever, journalist, fotograaf, speechschrijver en communicatieadviseur. Daarna maakte ik via het beleggersplatform BeursOnline, waar ik verantwoordelijk was voor de content en het ontwikkelen van concepten, voor het eerst kennis met beleggen. Research voor W&O volgde en een aantal jaren later kreeg ik de kans om partner te worden bij Bustelberg. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen.”

Wat maakt je werk leuk?
“Ik ben dienstverlenend ingesteld, maar ook resultaatgericht. Het is de combinatie van de persoonlijke relatie, het presteren (ik ben tenslotte wel bezig met geld van andere mensen) en het overdragen van kennis dat het werk dynamisch maakt. Geen dag is hetzelfde, geen klant is hetzelfde. In dit vak heb ik te maken met alle facetten van het ondernemerschap. Dat is fantastisch.”

Hoe bevalt het in Dordrecht als ondernemer?
“Goed. Mijn kantoor zit weliswaar in Breda, Dordrecht gebruik ik steeds vaker als etalage voor mijn klanten. Ik neem ze mee uit lunchen of doe een stadswandeling. Stuk voor stuk zijn ze onder de indruk van onze fraaie binnenstad.”

Wat gaat goed in Dordrecht?
“Het wordt steeds mooier en schoner. Er zijn bovendien steeds meer evenementen die mensen naar Dordrecht trekken. Dat is een goede zaak. De gemeente is ook echt goed bezig met het onderhouden van de buitenruimte.”

Wat kan beter?
“Iets meer Brabantse gezelligheid in de vorm van meer horeca zou mooi zijn. Meer horeca trekt nog meer mensen.”

Hoe zie je de toekomst van Dordrecht?
“Positief. Dordrecht heeft een steeds belangrijkere rol in de Drechtsteden. Dat zie je bijvoorbeeld aan het DistriPark dat nu in ontwikkeling is op een strategische goed bereikbare locatie.” Wat vind je het mooist aan Dordrecht?
“Het allermooist vind ik de combinatie van de historische binnenstad, de explosie van natuur binnen handbereik en de centrale ligging.”