In de zomer lunchen we het liefste met lichte gerechten. Denk aan frisse zomerse gerechten zoals maaltijdsalades, heldere soepen, fruitsalades en lekkere smoothies. Ook lichte pasta gerechten en barbecue gerechten zijn ideaal bij zomerse temperaturen. In Dordrecht zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt voor een zomerse lunch. Wij geven je graag wat tips.

1. Flammkuchen
Dit is een typisch Duits gerecht. Het is een soort van hele dunne pizza met een knapperige bodem. De originele versie is de flammkuchen belegd met crème fraîche, ui en reepjes spek. Met een salade erbij is het een heerlijke zomerse versie van de oorspronkelijk winterse variant. Bij Finns hebben ze naast de standaard versie ook eentje met geitenkaas en biet. Een aanrader om in zomerse sferen te komen!
www.finnsetenendrinken.nl

2. Poke Bowl
Poké is een traditioneel gerecht afkomstig uit Hawaï. Verse vis en groente spelen in dit gerecht de hoofdrol, maar ook de dressing en toppings zijn van groot belang voor het geheel. Het gerecht is populair omdat het vol met gezonde voedingswaarde zit én geweldig smaakt. Het is een fris en gezond gerecht, ideaal voor de zomer. Bij Brut hebben ze een versie met zalm, kip of vegetarisch.
www.ditisbrut.nl

3. Bubblewafels
Ok, dit is misschien niet het meest gezonde gerecht, maar zomers is het wel. En af en toe mag je jezelf natuurlijk best wel even verwennen. Ken je dit al? De heerlijke Bubble waffle trend die uit Hong Kong is overgevlogen? Dan moet je dat zeker is gaan proeven bij Belicio Cheatday. Deze warme wafels bereiden ze vers voor je. Van binnen zijn ze zacht en smeuig en van buiten krokant. De wafel vormt zich als een hoorntje om je ijsbollen heen. Je kiest bij de wafel 2 heerlijke ijsssmaken en 3 toppings naar keuze zoals fruit en chocolade(koekjes).
www.belicio-cheatday.nl

4. Sandwiches
De perfecte zomerse sandwich vind je bij no38 City Bakery café. Bijvoorbeeld die met geitenkaas, vers fruit, dadels, noten en honing. Of een heerlijke sandwich gerookte kip met avocado, honing-mosterddressing en tomaatjes. Het knapperige Italiaanse brood in combinatie met de mooie producten erop maken deze sandwiches extra lekker. www.no38citybakerycafe.nl

5. Smoothie Bowl
We gaan nog even door met bowl gerechten. Bij de zomer horen namelijk kleurrijke gerechten. En dan zit je met deze mango smoothiebowl zeker goed. Het is de ideale mix van heerlijke zoete mango, banaan, amandelmelk, superfoods en huisgemaakte crunchy granola. Een zomerse favoriet met een lekkere bite. Je hebt ook nog de varianten aarbei of frambozen. Probeer ze allemaal uit bij Heerlijk Tosti & Smoothiebar.
www.heerlijkdordrecht.com