Richard Dries is winkelier en eigenaar van Scheer & Schuim, een winkel voor klassieke scheerbenodigdheden. Een uniek concept in Nederland. Nat scheren ouderwets? Zeker niet!, vindt Richard. Het is juist heel milieubewust en de resultaten zijn spectaculair. Voor mannen én vrouwen. Zijn boodschap: besteed dat beetje extra aandacht aan jezelf ’s ochtends en je zal verbaasd staan over hoeveel frisser je je voelt.

✍????:Nettie Dekker ????: Richard Dries

Geboren en getogen in …
Geboren en getogen in Alblasserdam. Ik woon sinds 2000 in Dordrecht en ben nu acht jaar eigenaar van Scheer & Schuim.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Dat is toch dat iedereen die bij mijn binnenloopt een eigen verhaal heeft. Van stratenmaker tot chirurg, iedereen vindt iets in mijn winkel. Ik hoor vaak: daar heb ik geen tijd voor hoor, nat scheren. Alles moet snel, snel. Ik zeg dan: klassiek scheren kost – als je er eenmaal aan gewend bent – minder tijd dan elektrisch scheren. Maar dan wel met een superglad, fris resultaat én zonder irritatie. Mensen die hun leven lang elektrisch geschoren hebben die dan nat scheren proberen, weten niet wat ze overkomt… En dat geldt ook voor vrouwen. Ik heb heel mooie scheermessen die perfect zijn voor het scheren van lichaamshaar. Met mijn producten scheer je goedkoper en produceer je geen plastic afval. Eigenlijk is ‘ouderwets’ scheren dus juist helemaal van deze tijd!

Wat vind jij de mooiste plek of plekken in Dordrecht?
Dat is een makkelijke vraag: thuis bij vrouw en zoon! Verder kan ik niet één specifieke plek noemen. Ik geniet van de historische gebouwen, maar bijvoorbeeld de Elzen vind ik ook mooi.

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?
Voor eenpitters zoals ik is Dordrecht al bijna ideaal. De gemeente is goed bezig. Zo’n plan als voor de Maaskade zou een mooie impuls voor de stad kunnen zijn. Ik ben straathoofd geweest voor Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Er wordt echt wel naar winkeliers geluisterd. Wel kan de gemeente nog wat harder met de promotiebus rammelen.

-

Zet bijvoorbeeld een bord langs de snelweg dat donderdagavond koopavond is in Dordt. De stad zou ook aantrekkelijker worden zonder afvalcontainers voor KFC en zonder de rijen auto’s voor Bram Ladage op zaterdagmiddag.