De zomervakantie is alweer bijna voorbij. Wil je toch nog iets leuks, actiefs of creatiefs doen met de kids dan hebben wij de volgende tips:

 1. Doe mee met de Zwem4daagse
  Van 13 tot en met 17 september is Dordrecht één van de locaties waar de Zwem4daagse plaats vindt. Deelnemers van jong en oud kunnen baantjes trekken, waarbij ze geld inzamelen voor kankeronderzoek. Tijdens de week zal Maarten van der Weijden het zwembad bezoeken om iedereen te motiveren. Deelnemers van 10 jaar en jonger zwemmen 250 meter per dag (10 banen) en de overige deelnemers zwemmen 500 meter (20 banen).
  www.zwem4daagse.nl 
 2. Naar de bioscoop
  Ideaal voor als het wat minder weer is: gezellig met de kids naar de bioscoop. Er zijn de afgelopen maand een aantal leuke films uitgekomen zoals Paw Patrol, Ainbo: Heldin van de Amazone en Spirit ongetemd. Bij de films die al wat langer draaien krijg je bij The Movies in de pauze een gratis ijsje. Bij Kinepolis hebben ze gere-geld leuke activiteiten zoals de kleuterbios en het kids weekend met de nieuwste voorstellingen. www.themoviesdordrecht.nl
  www.kinepolis.nl
 3. Op avontuur in het Klimbos
  Ben je al naar het klimbos geweest dat een aantal maanden terug is geopend? Kinderen vanaf zes jaar met een minimale lengte van 1,20 meter kunnen daar lek-ker klimmen en klauteren. Er zijn maar liefst 7 routes, waarvan 3 juniorroutes. Er is een tokkelrou-te, er zijn moeilijke overgangen en grote netten waar je in kunt klimmen. Je kunt zelf je klimroute bepalen en kiezen hoe hoog je wilt gaan. Beleef de Biesbosch en geniet van het mooie uitzicht.
  www.klimbos.nl
 4. Wees creatief in het Crealab
  Op donderdag 26 augustus en zaterdag 28 augustus kun je in het Nationaal Onderwijsmuseum meedoen met het Crealab. Het is de plek voor uitvinders, ontdek-kers en knutselaars. In de edu-catieve ruimte kunnen kinderen terecht voor nieuwe spannende activiteiten. Maak een fossiel, bouw een aardbevingsmeter, ontdek waarom de maan zoveel kraters heeft of overbrug een ravijn. De activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entree-bewijs. Reserveren is niet nodig!

www.onderwijsmuseum.nl

5. Bezoek de bijenstal
Ben je al eens in de bijenstal geweest bij Stadsboerderij Weizigt? Op zondag 19 september is de bijenstal open van 13:00 -16:30 uur. Loop er eens binnen en kijk mee in een bijenkast. Ontdek het verschil tussen een koningin, werksters en darren en verbaas je over het drukke leven van een bijenvolk.
www.weizigt.nl