Het is misschien wel het leukste feest van Nederland: Koningsdag. In Dordrecht wordt het groots gevierd met muziek, straatfeesten, vrijmarkten en we sluiten het af met een vuurwerkshow. Weet jij nog niet wat je gaat doen? Geen zorgen! We hebben een aantal activiteiten op een rij gezet.

Dubbeldam

Viering van Koningsdag 2022 met een aubade en het hijsen van de vlag bij het Parkhuis. Vanaf hier vertrekt ook een stoet vanoude legervoertuigen die een tour maken van de verzorgingshuizen in Dubbeldam. Ook op het terrein van de ijsbaan aan de Gravensingel zullen activiteiten zijn.

Om 12.00 uur begint de vrijmarkt voor tweedehands spullen en zijn er vanaf 13.00 uur kinderspelen in samenwerking met de Scouting. Het programma eindigt om 17.00 uur.

Oranjevereniging Dubbeldam

Dordtse Hout

Om 09.30 uur wordt verzameld in de speeltuin waar om 10.00 uur een fietsoptocht door de wijk met muzikale begeleiding start. De route: Wilgewinde – Bijwater – Langedaal – Houtenend – Langedaal – Wilgewinde.

Om 10.30 uur wordt in de speeltuin begonnen met spelletjes en activiteiten zoals oud-Hollands zaklopen, blik gooien en touwtrekken. Ook is er een luchtkussen, verkoop van suikerspinnen en popcorn en natuurlijk een vrijmarkt.

Om 12.00 uur zal de prijs voor de mooist versierde fiets worden uitgereikt. Waarna er om 12.15 uur nog een Frietje To Go is. Om 14.00 uur eindigt het feest.

Land van Valk

Vanaf 09.30 uur in de speeltuin: vrijmarkt voor kinderen, Cappuccino foodtruck met heerlijke gratis koffie, fietsversierwedstrijd en rondrit door de wijk .

Om 12.00 uur: live muziek, buitenspelen, schminken, open podium voor kinderacts, gratis popcorn, oranjesoesjes en limonade.

Route versierde fietsen: Heysterbachstraat – Werkenmondestraat – Krommedijk – Twintighoevenweg – Dubbeldamseweg Zuid – Werkenmondestraat – Heysterbachstraat.

Stadspolders

Op Koningsdag 27 april, om 15. 00 uur, geeft kinderartiest Rolando (bekend van Ernst en Bobby) bij Speeltuinvereniging Stadspolders in de grote zaal een wervelende “ Uit je dak “ show.

Met zijn meezing liedjes en goochelacts is het een feest waar je niet stil bij kan blijven zitten. Het geheim zit hem in de eenvoud van zijn humor, de knotsgekke goocheltrucs en de liedjes die gelijk meegezongen kunnen worden. Kinderen en ouders (jawel, ook die mogen meedoen) worden interactief meegetrokken in deze show en zullen Rolando niet snel vergeten. Dus wil je eens lekker “ Uit je dak “ gaan, kom dan zeker meedoen met Rolando op woensdagmiddag 27 april om 15.00 uur.

En….. niet onbelangrijk!! De toegang is gratis!!

Dus kom je ook “lekker uit je dak gaan”!?

WSV Stadspolders

Sterrenburg

Vanaf 09.30 uur in de speeltuin: vrijmarkt voor kinderen, Cappuccino foodtruck met heerlijke gratis koffie, fietsversierwedstrijd en rondrit door de wijk .

Om 12.00 uur: live muziek, buitenspelen, schminken, open podium voor kinderacts, gratis popcorn, oranjesoesjes en limonade.

Route versierde fietsen: Heysterbachstraat – Werkenmondestraat – Krommedijk – Twintighoevenweg – Dubbeldamseweg Zuid – Werkenmondestraat – Heysterbachstraat.

 

Wielwijk en Zeehavenkwartier

Om 10.30 uur wordt gestart met de versierde fietsen optocht vanaf Speeltuin Zeehavenkwartier. Route: Speeltuin Zeehavenkwartier – Schoenerstraat – Fregatstraat – Loggerstraat – Kofstraat – Schokkerstraat – Karel Doormanweg – buurthuis (waar de kinderen van het buurthuis aansluiten) – langs Admiraalsflat naar het Waterwiel voor een kleine aubade – Jac. van Heemskerkstraat- Jan van Galenstraat – Ewijckstraat (aubade bij Philadelphia) – Van Gendtstraat – Zoutmanstraat – Van Spilbergenstraat – Admiraalsplein (drinken en presentje).

De kinderen die vanaf hier nog teruggaan naar de speeltuin gaan verder via: M.H. Trompweg – Barkstraat – Brikstraat – Klipperstraat – Speeltuin Zeehavenkwartier.

Om 20.30 uur start de lampionnenoptocht. Route: Speeltuin Zeehavenkwartier – Schoenerstraat – Fregatstraat – Loggerstraat – Kofstraat – Schokkerstraat – Karel Doormanweg – Jacob van Heemskerkstraat – Willem Barentszstraat – Klipperstraat – Brikstraat – Barkstraat – Speeltuin Zeehavenkwartier.

 

Koningsdagbrunchconcert Tafel van 100

Gezellige brunch ter gelegenheid van Koningsdag 2022, met het idee om 100 verschillende Dordtenaren met diverse achtergronden aan tafel te krijgen. In een ontspannen sfeer zal er gegeten worden waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Brass Band Sliedrecht.

Mocht je deze brunch willen bijwonen, dan kun je je aanmelden via het contactformulier op de website of via: dordrechtoranjecomite@gmail.com  o.v.v. naam- en adresgegevens

Prijs: € 15,00 p.p.

Vuurwerkshow 

Spectaculaire vuurwerkshow vanaf een ponton op het water op het Drierivierenpunt, ter afsluiting van Koningsdag 2022 in samenwerking met buurgemeenten Papendrecht en Zwijndrecht. Het vuurwerk is vanaf de Merwekade en het Groothoofd perfect te zien en wordt verzorgd door Dutch Firework Professional. De show start om 22:30