Hoera, het is weer meivakantie! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Lees hier onze tips voor leuke kinderactiviteiten in de omgeving

Vakantieactiviteiten in het Nationaal Onderwijsmuseum

Tijdens de meivakantie zijn er weer veel vakantieactiviteiten in het Nationaal Onderwijsmuseum. Tot en met 7 mei hebben ze een vol programma met leuke activiteiten. Maak je eigen letterkunstwerk, hoorspel of (letter)bos in een doosje op diverse data. Kom donderdag 5 mei spijkerpoepen en emmerwerpen tijdens de buitenspeeldag én op zaterdag 7 mei mogen opa en oma voor half geld naar binnen! Bekijk het volledige programma op de website.

www.onderwijsmuseum.nl

Kinderdag bij ToBe

In de meivakantie is er op vrijdag 6 mei een Kinderdag bij ToBe, speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je gaat samen naar een theatervoorstelling en er zijn workshops dans, kunst & design, muziek en/of theater. Vier jij je vakantie ook bij ToBe? Iedere Kinderdag is gevuld met gezellige en creatieve activiteiten. Bekijk het programma en koop je kaartje op de website.

www.tobe.nl

De sprookjeskoningin in Kunstmin

Op zondag 8 mei is er een bijzondere semi-opera voor kinderen vanaf 6 jaar. ‘De Sprookjeskoningin’ is een warm, muzikaal en humoristisch sprookje voor het hele gezin. Met ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – gespeeld door zeven muzikanten van het jong Nederlands Blazers Ensemble – en de absurd komische en soms sinistere poppen van Duda Paiva Company samenkomen. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde. Kijk op de website voor meer informatie en kaartjes.

www.kunstmin.nl

Op expeditie in de Biesbosch 

Wil je lekker de natuur in, dan is er bij het Biesboschcentrum genoeg te beleven. Bijvoorbeeld bij de Waterbeestjes Expeditie op donderdag 28 april en 5 mei. Ga met een Biesboschgids op zoek naar waterbeestjes. Verwonder je aan de waterkant wat er allemaal rondscharrelt in en om het water. Met een schepnetje, loep en zoekkaart kom je erachter welk beestje jij hebt gevonden! Ook leuk is fluisterend op zoek naar bevers, de avontuurlijke vogeltocht of de gezinsexcursie Ontluikende lente op dinsdag 3 mei. Meer informatie en aanmelden kan via de website.

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

Smullen van pannenkoeken of poffertjes

Zoet of hartig: een pannenkoek is altijd lekker – zeker na een heerlijke wandeling of al dat spelen. Kies een fijne plek bij één van deze kindvriendelijke pannenkoekenrestaurants en smullen maar. Denk je aan pannenkoeken in Dordrecht, dan moet je bij Pim zijn. Voor kinderen een extra leuk restaurant want er is genoeg te zien, zoals de treintjes die langs het plafond rijden. Bij elk kindermenu krijg je een heerlijk ijsje en een leuke verrassing. Je favoriete poffertjessalon is natuurlijk Vissers. De gezellige sfeer en met je neus voor de bak-plaat staan als je poffertjes worden gemaakt, maakt het extra leuk. Nieuw is Pancake District. Hier kunt je genieten van stapels hippe American Pancakes. Natuurlijk met maple syrup, maar ze hebben ook allerlei toffe com-binaties. Er is een menukaart voor kinderen en je kunt je eigen pancakes versieren met snoepjes en fruit. En wil je helemaal over de top, dan moet je naar Belicio Cheatday. Daar kun je smullen van bestsellers zoals poffertjes met Nutella en aardbeien of crêpes met kinderbueno.

www.pimspofenpan.nl
www.visserspoffertjes.nl
www.pancakedistrict.nl
www.belicio-cheatday.nl

Bios voor de allerjongste filmfans Tijdens de meivakantie staan er genoeg film-voorstellingen op het programma bij Kinepolis en The Movies. Je kunt bijvoorbeeld naar de nieuwe film ‘2 Kleine Kleutertjes – Een Dag Om Nooit Te Vergeten’. Een vrolijke animatiefilm voor het hele gezin, met liedjes van Jan Smit. Anna (5) en Joey (4) zijn binnenkort niet meer de enige kindjes in het gezin, er komt een baby’tje bij! Op de dag van de bevalling worden ze door hun oom meegenomen naar de kinderboerderij. Hier is een klein geitje waar Joey meteen dol op is en wanneer ze samen uit de kinderboerderij ontsnappen, gaan ze op avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen en leren ze om hun krachten te bundelen en maken veel nieuwe vrienden. Samen komen ze er wel! Natuurlijk zijn er nog genoeg andere films voor kinderen om naar toe te gaan. Kijk daarvoor op de websites.

www.kinepolis.nl
www.themoviesdordrecht.nl

Klimmen en klauteren in de speeltuinen 

Het buitenspeelseizoen is weer begonnen en dat betekent dat de speeltuinen ook weer open zijn. Dus ga weer lekker spelen, klimmen en klauteren in één van de speeltuinen in Dordrecht. Naast de reguliere openings- tijden worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd. Houd de Facebookpagina’s in de gaten of kijk op de websites.

@speeltuinoosterkwartier
@speeltuinvictorie
@speeltuinstadspolders
@speeltuinzeehavenkwartier