Nu het advies, ‘heb je klachten, laat je testen’, nog steeds van kracht is, wil je natuurlijk wel snel weten waar je aan toe bent. Zeker in vakantietijd. Bij laatjethuistesten.nl, opgezet door de Dordtse ondernemer Patrick van der Zande, kun je terecht voor een coronatest, een snelle en betrouwbare uitslag en een geldig certificaat.

“Wij bieden verschillende testen aan”, legt Patrick uit. “De sneltest en de PCR-test. De uitslag van de sneltest (alleen een staafje in de neus) hebben we al na 15 minuten. Voor de PCR-test (een staafje in de keel en in de neus) geldt dat je bij een ’s ochtends afgenomen test, ’s avonds de uitslag al hebt.”

Goede begeleiding
Patrick: “Onze medewerkers werken allemaal in de zorg. Ze hebben de juiste ervaring om bijvoorbeeld kinderen en angstige mensen te begeleiden. Wij vinden het belangrijk om van A tot Z de juiste informatie over het proces te geven. Heb je ooit een gebroken neus gehad of heb je om een andere reden een voorkeur voor het ene of het andere neusgat? Wij nemen de tijd om naar dat soort zaken te vragen. We werken alleen op afspraak, dus wij kunnen die extra service ook leveren. We willen niet dat een coronatest een nare ervaring wordt.”

Testen op locatie “Toen de pandemie uitbrak zagen we al gauw dat er een grote behoefte was aan testen aan huis”, vervolgt Patrick. “Bijvoorbeeld bij mensen die immobiel waren of geen auto hadden. Daarbij konden wij sneller een betrouwbare uitslag geven. Dat was vooral heel belangrijk in de zorg. Testen op locatie doen we nog steeds. Ook bij bedrijven. Bij een bedrijf in Moerdijk testen we bijvoorbeeld wekelijks preventief de medewerkers. Zo kan het bedrijf voorkomen dat besmette medewerkers aan het werk gaan. Is er toch een positieve uitslag, dan kan zo’n bedrijf snel schakelen. Maar het blijft natuurlijk wel een momentopname.”

Certificaat
“Uiteraard voldoen wij aan alle landelijke richtlijnen, zoals opgenomen in de ‘Uitgangspunten voor inzet testen op COVID-19 (waaronder antigeen(snel)testen) buiten de GGD-testlocaties’”, aldus Patrick. “We maken uitsluitend gebruik van gevalideerde testen en werken onder medisch toezicht van een BIG-geregistreerde arts. Ook cliëntgegevens zijn bij ons in goede handen; we voldoen aan alle wettelijke AVG-normen. Iedereen die een afspraak wil maken, kan dat doen via onze website: laatjethuistesten.nl. Bij een negatieve uitslag verzorgen wij direct een geldig Engelstalig certificaat inclusief QR-code, waarmee je in andere landen terecht kunt. Zo kun je veilig op reis.”

www.laatjethuistesten.nl