Terrassen zijn er genoeg in Dordrecht. Of je nu de drukte opzoekt op een van de pleinen in de binnenstad, het pittoreske gevoel in de haven wilt beleven of geniet van een groene stadstuin. Er zijn genoeg leuke plekjes te vinden. Wij vroegen de mensen op straat wat hun favoriete terras is.

Tekst & Fotografie: Fleur Hartmeijer

Emma van Belzen
Mijn favoriete terras is Merz. Ik vind Merz zo leuk omdat het heerlijk dichtbij huis is en er altijd een gezellige sfeer hangt. Vaak staat er een leuk muziekje op of is er een leuk bandje aan het spelen. Ook zit het heerlijk aan het water en krijg ik er een echte stadse sfeer van. Iedereen is gezellig en vriendelijk tegen elkaar. Ook de bediening is erg vriendelijk en ze hebben heerlijke snacks en eten.Lisa Aarnoutse

Mijn favoriete terras in Dordrecht is Finn’s eten en drinken. Je kunt hier heerlijk buiten zitten onder het genot van een hapje en een drankje. Meestal begin ik met een van Finn’s drankjes op de cocktail lijst, maar je kunt er ook een vers sapje of een wijntje krijgen. Ik vind het ook heerlijk om bij Finn’s wat kleine hapjes te bestellen, zoals hun yakitori, flammkuchen, tortilla’s of crispy chicken. Het personeel is echt heel vriendelijk en je kunt er tot eind van de dag lekker in het zonnetje zitten. Kortom, Finn’s eten en drinken is naar mijn mening een echte aanrader!


Youri Visser
In Dordrecht heb je veel leuke buitenterrassen. Het is altijd heel gezellig op het Statenplein, waar het ook wat drukker is. Hier kan je dan mensen kijken, wat ook altijd leuk is. Ook vind ik de Vergulde Lampet er ook altijd leuk uit zien. Mijn favoriete terras is toch bij het Groothoofd. Hier zit je heerlijk bij het water en heb je een mooi uitzicht op het drierivierenpunt. Het is hier vaak gezellig druk en heel belangrijk, ze schenken er lekkere biertjes!


Sven Goossens
Doordat ik fulltime werk heb ik het vaak druk, maar als ik dan een avondje of in het weekend tijd heb, dan vind ik het leuk om met wat vrienden bij Post langs te gaan. De sfeer is er altijd goed en ook de bediening is gezellig. Ik vind het leuk dat het op een locatie zit waar vaak mensen voorbijkomen. Daarom vind ik buiten zitten ook het leukst bij Post, dan is er altijd wat te zien.