Voorstelling Werktuig - 17 oktober 2021
Deze spannende en speelse vertelvoorstelling wordt uitgevoerd door PNTheater. Het gaat over vriendschap, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Samen ontdekken de jongens een mysterieuze verlaten schuur. Op een nacht ziet Erik er licht branden en dan gaan ze op onderzoek uit, wat bijna verkeerd afloopt..
In een stoer en intrigerend decor vertellen de spelers een fantasieprikkelende verhaal, met behulp van allerhande objecten en begeleid door geluiden van gereedschap. Het speelplezier spat er van af! Het verhaal is geïnspireerd door het nummer What’s he building in there van Tom Waits. Vanaf 8 jaar. Prijs: € 7,-

Kindertheater Marjolijn
Christiaan de Wetstraat 21a
www.dordtskindertheater.nl

Het tinnen soldaatje - 16, 20, 23 oktober
Geloof jij nog in sprookjes? Dan moet je echt naar deze poppentheater voorstelling gaan. De eigenzinnige vormgeving maakt deze voorstelling verrassend en speels. In deze bewerking van ‘het tinnen soldaatje’ beleef je het verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen op een bijzonder manier.
Het soldaatje wordt verliefd op een plaatje van een ballerina. Zijn grootste wens is om eenmaal met haar te dansen. Als hij meegesleurd wordt door een oorlogsmonster lukt het om haar in het echt te zien. Erina de ballerina zorgt ervoor dat het monster wordt verslagen. Ze blijven voor altijd samen. Voorstellingen op diverse data om 15:00 uur. Vanaf 4 jaar. Kaartjes kind € 9,- volwassenen € 10,–

Poppentheater Damiët van Dalsum
Aardappelmarkt 9
www.poppentheaterdamiet.nl

Herfstbevertocht
Stap aan boord van de open fluisterboot en vaar twee uur in de schemering door de Biesbosch. Tijdens de vaartocht vertelt een gids van alles over de bever en zijn leefomgeving. Kijk ook goed om je heen, misschien ontdek je beversporen of heb je zelfs een ontmoeting met een bever! Het kan wat fris zijn in de avond, warme kleding wordt dan ook aanbevolen. Vanaf 4 jaar. Vaartocht van 17:00 – 19:00 uur. Kinderen € 13,- en volwassenen € 16,-

Biesboschcentrum Dordrecht
Baanhoekweg 53
www.biesboschcentrumdordrecht.nl

Met het gezin naar Kunstmin
Een bezoek aan de prachtige schouwburg is altijd een belevenis.
Ook in de herfstvakantie bied Kunstmin een aantal mooie voorstellingen waar je met het gezin naar toe kunt. Van de vlammende voorstelling van Brandweerman Sam tot en met de experimentele Checkpoint show. Er is voor ieder wat wils.

Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
www.kunstmin.nl

Brandweerman Sam Live - 19 oktober
Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg! De kinderheld beleeft een nieuw en spannend avontuur in ‘De Verloren Piratenschat’. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden uit Piekepolder komt Sam opnieuw in actie.Kom je verkleed? Brandweerman Sam nodigt alle jonge bezoekers uit om verkleed als brandweerman of piraat naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet! Voorstellingen om 14:00 en 16:00 uur. Prijzen vanaf €19,50 inclusief consumptie. Vanaf 2 jaar.

Checkpoint Theater - 23 oktober
Na het grote succes van het afgelopen jaar komt Checkpoint Theater terug met de grootste, vetste en spectaculairste show ooit! Een show vol ontploffingen, interactie en tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Pak je veiligheidsbril en gehoorbeschermer en stap zelf op het toneel voor verschillende tests.

Speel mee met de jongens tegen de meiden, duik weg voor het friet-schiet kanon, beklim een muur met stofzuigers, doe mee met het super nerf kanon, ontwijk laserstralen bij het ontsnappingsspel, beleef hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en meer. Vanaf 6 jaar. Voorstelling om 19:30 uur. Prijzen vanaf € 28,50 inclusief consumptie.

De Grote Red Je Reet Show - 20 oktober
In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende spelshow van drie rondes. Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt. Maar zijn de mannen wel zo stoer als ze eruit zien? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen? De Grote Red Je Reet Show is een mix van Holland’s Got Talent, Expeditie Robinson en Jackass. Vanaf 6 jaar. Voorstelling om 15:00 uur. Kaartje € 10,-

Nieuwe Jeu de Boules baan
Het Franse balspel Jeu de boules is helemaal hot en hip aan het worden in Nederland. In veel steden en plaatsen in Nederland schieten de Jeu de Boules banen als paddestoelen uit de grond. Het zijn ontmoetingsplekken waar je een potje petanque speelt en tevens een hapje en een drankje nuttigt. Het is weer eens wat anders dan een avondje bowlen of naar de film gaan. En je hebt er nu ook eentje in Dordt die onlangs is geopend. Niet alleen voor oudjes, maar voor alle leeftijden! Je huurt een baan per uur voor € 17,50 en daar kun je met 6 mensen op.

Bowling & Partycentrum de Merwehal
Baanhoekweg 1
www.bowlingcentrum.nl/dordrecht