Dordrecht heeft al jaren de op één na grootste boekenmarkt van Nederland. Hopelijk kan deze volgend jaar weer doorgaan. Ook was het afgelopen week weer tijd voor de jaarlijkse kinderboekenweek. Als je van lezen houd dan kun je in Dordrecht zeker je hart ophalen bij de diverse boekhandels. Wij vroegen de mensen op straat wat hun favoriete boek is.

Evi van der Veken
Mijn lievelingsboek is ‘Outlander’ waar je inmiddels ook een serie van hebt. Dit boek gaat over Claire die net na de tweede wereldoorlog met haar man op huwelijksreis is in Schotland. Ze blijkt een (tijd)reiziger te zijn waardoor ze per ongelijk door de stenen van Craigh na Dun afreist naar Schotland in 1743. Daar komt ze terecht in een compleet andere wereld en midden in de strijd tussen Engeland en Schotland. Ik vind het boek top, omdat het goed geschreven is. De personages zijn net echt. Je krijgt er een goed beeld bij. Ook ben ik door dit boek veel meer te weten gekomen over de interessante geschiedenis van Schotland en de al honderden jaren durende onafhankelijkheidsstrijd. Het is een goede afwisseling tussen geschiedenis en een lekker weglezend boek met een heel toffe verhaallijn.

Iris Romijn
Er zijn zoveel boeken die ik erg leuk vind en ook meerdere keren gelezen heb. Maar mijn echte favoriet is toch wel ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin. Ik vind de manier van lezen/schrijven heel prettig. Het is zo geschreven dat je je echt moet focussen, maar het tegelijkertijd heel romantisch en makkelijk weg te lezen is. Het voelt hierdoor net alsof dit je eigen leven is. Het boek is ook pijnlijk, net als het leven. Het leert je lessen, maar laat je ook zien hoe mooi het daadwerkelijk had kunnen zijn geweest. Dit voelt voor mij gewoon als rust.

Wendy Krijgsman
Mijn absolute lievelingsboek is ‘The Longest Ride’ van Nicolas Sparks. Deze schrijver is onder andere bekend van ‘The Notebook’, ‘Dear John’ en ‘The best of me’. Ik heb eerste de verfilming van het boek gezien, daarna ben ik het pas gaan lezen. Ik houd van romantiek en verloor mezelf dan ook in dit verhaal. Het gaat om twee mensen die verliefd worden, maar die ook allebei iets op moeten geven om bij elkaar te kunnen zijn. ‘’We shared the longest ride together, this thing called life’’, een mooie quote van de schrijver.

Renate De.Feo
Mijn favoriete boek? Deze vraag kan ik heel makkelijk beantwoorden. Onlangs heb ik toevallig het boek ‘De kaper’ van een geweldige schrijfster uit onze eigen stad Dordrecht gelezen. Jet Hoogerwaard schreef recht uit het hart, dit ontroerende boek over haar eigen jeugd. Hoe zij opgroeide met een moeilijke vader, het overlijden van haar broer en de narigheid die zij als gezin meemaakten. Vooral de positieve manier waarop zij, ondanks de dingen die zij mee gemaakt heeft, zelf in het leven staat raakte mij heel erg. Ik heb dit boek meteen in mijn hart gesloten. Echt een aanrader om te lezen!