Ingrediënten:
- 1 kg winterpeen
- 2 a 2 1/2 kg pompoen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el. kerrie
- stuk gember van ongeveer 5 cm
- 1 liter bouillon naar keuze
- 1 liter kokosdrink (bijv van alpro of eigen melk) of kokosmelk
- 2 a 3 el azijn
- 3 a 4 el chilisaus
- peper en zout
- (creme fraiche of haverroom & peterselie)
Bereiding:
- Snijd de wortel in grove stukken. Hak de pompoen doormidden, verwijder het vruchtvlees en snijd in dezelfde grootte stukken als de wortel.
- hak de ui en knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd fijn.
- Fruit de ui, knoflook en gember enkele minuten in een paar eetlepels zonnebloemolie in een ruime soeppan. Bak de kerrie daarna even mee.
- Voeg vervolgens de wortel, pompoen, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat vervolgens 15-20 min op laag vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde substantie.
- Breng op smaak met de chilisaus, azijn, peper en zout.
Dien op met een flinke lepel creme fraiche of haverroom en fijngehakte peterselie.
Geroosterd zuurdesembrood van Bakkerij Samen smaakt hier heerlijk bij!
Wil je eerst even voorproeven? Deze soep staat nog enkele weken op de kaart bij cafe Flora.
www.cafeflora.nl
@cafeflora.dordt