Het is je vast wel opgevallen dat de paaseieren al weken in de schappen van de supermarkt liggen. Op zondag 17 en maandag 18 april is het weer Pasen en dat vieren we in Nederland met een lekkere lunch of diner, voor of na het zoeken van verstopte eieren in de tuin of woonkamer. We vroegen de mensen op straat hoe zij dit jaar Pasen vieren.

Tekst & Foto’s: Linda van der Net

Marije Vogelzang

Eigenlijk heb ik er nog niet over nagedacht, maar ik denk dat we dit jaar lekker gaan wandelen met de hond die we pas hebben. Hij is nu 12 weken. We gaan dan wandelen in de Biesbosch. Vanmorgen hebben we in Zwijndrecht gewandeld en toen is hij in het water gevallen, dus dat was geen succes. Met mijn kinderen ga ik nog wel eieren schilderen. Vroeger had ik kippen en dat was een speciaal ras dat blauwe eieren legden. Toen had ik het hele jaar paaseieren!

Nico Barto

Als het lekker weer is ga ik met mijn vrouw naar het bos of het strand om te wandelen. We zijn vaak te vinden in Gorp en Roovert of Scharendijke, dat is langs het strand. Vroeger gingen we altijd naar onze ouders met Pasen. We halen wel altijd paastakken in huis, dat staat zo vrolijk. Kinderen hebben we niet dus de tradities zoals eieren zoeken of schilderen doen we niet. Het is wel leuk als het georganiseerd wordt. Dat is zeker in deze tijd echt belangrijk voor kinderen, vooral in de wijken.

Time-out volleybalteam Oldenzaal

Een week voor Pasen vieren we in Twente carnaval. Door corona ging Carnaval niet door dus het is verplaatst naar de week voor Pasen. Het is beiden van oorsprong een religieus feest dus dat kan prima samen. Het thema is, hoe kan het ook anders, Pasen! Dus we gaan met het hele team verkleed als kip. Het team bestaat uit acht vrouwen dus we zijn met acht kippen.

Yvonne van Buuren

Wij gaan naar Turkije! Mijn man en ik gaan samen geregeld op vakantie en dan vaak naar Turkije. Dit keer toevallig met Pasen. We hebben al heel veel gezien, maar toch gaan we steeds terug nar de bad-plaats Kemer. Mensen vragen ons waarom we daar weer naar toe gaan. Nou, sommige mensen gaan ieder jaar naar dezelfde camping, en wij gaan graag naar Turkije. Vroeger verstopten we wel eieren in de tuin voor de kinderen, maar nu zijn ze de deur uit en wij met pensioen dus we gaan lekker op vakantie.