Blijf je thuis rond Pasen? Of wil je eropuit? Wat je ook van plan bent, hierbij wat tips die je kunt doen vanaf begin april. Leuk om te doen nu de lente is begonnen.

WETEN WIE ER ZINGT
Boomklever, koperwiek, bonte specht en nachtegaal, zomaar wat vogels die je kunt spotten, zeker nu in de lente. Hoe zien ze er eigenlijk uit en wat voor geluid maken ze? De Vogelbescherming heeft online een gratis cursus Tuinvogels in Nederland. In tien lessen leer je snel meer, dank-zij handige tips, filmpjes, ezelbrugge-tjes en leuke weetjes, waarna je nóg meer van vogels geniet.

Meld je aan op www.vogelbescherming.nl

ZOEK EN VIND SPEL DOOR DE BUURT
Met Pasen vragen we ons vaak af: hoe houden we de kinderen bezig? Je kunt natuurlijk eieren verstoppen, maar je kunt het ook een keer anders aanpakken. Maak een dag eerder al een rondje bij jou in de buurt, waarbij je twintig (of meer) foto’s schiet van iets dat bij een bepaald huis hoort. Zoals een ongewone brievenbus, een opvallend beeldje achter een raam of een bloeiende plant in de voortuin. Daarna mogen de kinderen uitvogelen in welke straat bij welk huisnummer welke foto hoort. Als je wilt kun je ze ook nog een leuk ‘prijsje’ geven wanneer ze alle foto’s hebben gevonden.

LENTE WANDEL- EN FIETSROUTES
Voor je plezier een route wandelen of fietsen, dat is toch het leukst in het voorjaar. Wanneer de lammetjes springen in de wei, de vogels uit volle borst zingen en het af en toe roze bloesem sneeuwt. Koolmeesjes vliegen af en aan, met van alles in hun snavel. Ooievaars klepperen, hommels zoemen en de eerste citroenvlinders fladderen. Je kunt natuurlijk zelf op pad in de (nieuwe) Biesbosch, bij De Elzen of langs de rivier bij de Tongplaat. Of je volgt een van de routes die al zijn uitgestippeld.

Meer informatie bij de VVV
of op www.indordrecht.nl of
www.biesboschcentrumdordrecht.nl

VAN BOLLEN TOT KASTELEN
Wil je er iets verder op uit trekken. Bezoek dan de mooie bollenvelden of oude kastelen. De eerste tulpen op de velden gaan begin april voorzichtig open. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, wordt ieder jaar een Tulpenroute uitgezet. Ongeveer 35 kilometer, langs dijken en velden vol met gele, witte, roze, oranje, rode en paarse bloemen. De route gaat door dor-pen en langs het Haringvliet. Houd de website van Goeree-Overflakkee in de gaten voor de tulpenroutes.
Voor wie liever niet zomaar wat doolt, maar bij voorkeur loopt naar een aansprekend doel, hebben we deze tip: kasteelroutes. Breng eens een bezoek aan Slot Loevestein. Je wandelt er langs fonkelend water, over eeuwenoude vestingwallen, door stadspoorten en langs tal van monumentale panden. Plus: per boot steek je Maas én Waal over. Leuk ter afwisseling van het wandelen om de vestingstadjes Gorinchem en Woudrichem te bezoeken.

ACTIEF BEZIG ZIJN
Ben je op zoek naar spanning en sensatie? Lekker sportief of liever kalm aan? Ook dan zijn er in Dordrecht genoeg attracties waar je je kunt uitleven. Van paintballen, jeu de boules en klimmen tot suppen en varen. Activiteiten in de buitenlucht zijn altijd goed voor lichaam en geest, bewegen is sowieso goed voor je, of je dit nu buiten of binnen doet. Je kan alleen het avontuur aangaan, met je gezin, familie en/of vrienden natuurlijk.

Meer info op www.indordrecht.nl

FEESTELIJKE SEIZOENSOPENING BIESBOSCHCENTRUM!
Wil je op avontuur, de natuur ontdekken of met heel het gezin lekker naar buiten? Kom dan naar de feestelijke seizoensopening van 1 t/m 3 april bij Biesboschcentrum Dordrecht. Het recreatieseizoen gaat van start en daarom zijn er een week-end lang heel veel leuke activiteiten in de natuur! Zo zijn er leuke kanotochten om de Biesbosch te ontdekken. Bevertochten waarmee je op zoek gaat naar bevers. Je kunt Yoga doen in de Biesbosch of op een sup. Er zijn aquaballen waar-mee je op de zwemplas kunt ‘lopen’. Kinderen kunnen een stempelkaart aanschaffen waarmee ze zich kunnen laten schminken en creatief aan de slag kunnen met natuurlijke materialen. Wil je de Biesbosch beleven op een magische manier? Reserveer dan voor de avondwande-ling “Biesbosch Lichtspoor” . Laat je betoveren tijdens deze bijzondere avondwandeling. Volg de route langs prachtige verlichting en ervaar verschillende belevingen met muziek en spe-ciaal verlichte objecten. Ontdek onderweg het licht van de sterren bij de Sterrenwacht.

Bekijk het programma en boek
jouw activiteit op de website!
www.biesboschcentrumdordrecht.nl

OP STAP MET DE SCHAAPSKUDDE
Dit jaar is er helaas geen lammetjesdag. Wat je wel kunt doen? Ga op 3 april op stap met de schaapskudde, de schaapsherder wandelt met zijn kudde schapen door het recreatiegebied van de Hollandse Biesbosch. Loop mee met de kudde en ervaar hoe het is om schaapsherder te zijn. De herder vertelt allerlei leuke weetjes en kinderen kunnen hun herdersdiploma behalen door leuke speelse activiteiten uit te voeren. De honden van de herder demonstreren hoe zij de schaapskudde bij elkaar houden. De wandeling eindigt bij Proeflokaal de Zuileshoeve, waar je eventueel nog kunt genieten van een drankje of een lekkere lunch. Na afloop van de wandeling kun je je behaalde Herdersdiploma afhalen bij de balie van het Biesboschcentrum. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

GEEL: MAGISCH EN GRAPPIG, MUZIKAAL MIMESPEL
In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles geel is. Zelfs de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar spel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en percussioniste Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie. Het is genieten in deze gele wereld, tot blauw verschijnt… Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd tussen geel en blauw ontstaat er iets onverwachts. Kom ook naar deze bijzondere voorstelling op zondag 3 april om 15:00 uur. De voorstelling is voor kinderen vanaf 2 jaar. Meer informatie vind je op de website.

www.dordtskindertheater.nl