Films en series zijn enorm populair en er komen steeds meer streamingsdiensten bij. Denk hierbij aan Disney+ en Amazon Prime Video. Daarnaast blijven Netflix en Videoland ook veelgebruikt. Verder zijn er op tv ook genoeg films en series te zien. Zo is er voor iedereen wel iets te vinden. Wij vroegen de mensen op straat welke film of serie zij nu kijken en/of aanraden!

Tekst en fotografie: Fleur Hartmeijer

Yvette Kremer
Films en series, veel kijk ik niet, maar zo af en toe vind ik het wel leuk. Doordat mijn vriend Frans is kijken we de film of serie vaak Frans gesproken en Nederlands ondertiteld. Een leuke film vind ik Demain tout commence. Ook de serie Lupin met de Franse acteur Omar Si is echt een aanrader, een serie die je verrassend blijft boeien. De laatste serie die we hebben gekeken is Ouién mató a Sara? Een serie waarin je steeds denkt, die heeft het gedaan, maar dan toch weer nieuwe verdachten, en een verrassend einde.

Sanne Huisman
Grey’s anatomy is mijn favoriete serie. Deze serie heeft zeventien seizoenen en er komt nog een nieuw seizoen aan. Ik houd enorm van medisch gerelateerde series en dit is zo’n serie waar van alles en nog wat gebeurt. Daardoor wil je ook verder blijven kijken om te zien hoe het afloopt. Ik raad deze serie zeker aan!

Jolein van de Sanden
Een serie die ik zou willen aanraden? New Girl! Het is een Amerikaanse serie met zeven seizoenen en ik moet eerlijk toegeven dat ik hem in zijn geheel al zeventien keer heb gezien. Ik ben hem op het moment zelfs weer aan het kijken. Ik krijg er geen genoeg van! Al sinds 2015 kan ik veel comfort in deze serie vinden. Tuurlijk, het is geen serie met een serieuze of directe verhaallijn, maar dat maakt het er zeker niet minder op. New Girl is heerlijk om te bingen, supermakkelijk te volgen en geweldig vermaak. Het is ook te vergelijken met series zoals Friends, How I Met Your Mother of Brooklyn 99!

Rosa Ansink
Ik raad Prison Break aan, omdat het een hele spannende serie is. Er gebeuren veel onverwachtse dingen, dus je zit elke keer
op het puntje van je stoel. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik alle vier de seizoenen binnen drie weken heb uitgekeken. Het is natuurlijk ook een voordeel dat Michael Scofield erg leuk is om naar te kijken. Het leukste seizoen vond ik seizoen 5. Ik heb zelf twee jaar moeten wachten op het nieuwe seizoen, waardoor seizoen 5 voor mij extra leuk was.

Sophie Wulffele
Ik heb pas de serie Never have I ever afgekeken Het is een grappige serie met veel puber drama erin. In het begin vond ik de serie een beetje standaard en saai, maar later koos ik er toch voor om de serie verder te kijken. Ik kwam er steeds meer in te zitten en de serie werd steeds leuker. De hoofdpersoon is een Indisch meisje waarvan haar vader, waar ze een goede band mee had, is overleden. Ze heeft twee goeie vriendinnen op school die ook thuis hun problemen hebben. Samen maken ze van alles mee. Ook spelen er jongens in het spel en is het doel populair te worden. Later worden twee jongens verliefd op de hoofdpersoon waar ook weer allemaal dingen rondom gebeuren. Ik vind het een hele leuke serie en kan niet wachten tot het vierde seizoen er is!