Ken je dat gevoel, de vakantie(periode) is voorbij en je hebt maar weinig zin om weer aan het werk te gaan. Je hebt kunnen relaxen en van je vrijheid kunnen genieten. Nu is het tijd om weer te gaan werken. Veel mensen hebben moeite om na hun vakantie weer aan het werk te gaan. Je bent moe, ongemotiveerd, verdrietig of zelfs eenzaam. Heb jij ook last van opstartproblemen? Lees dan onze tips om weer gemotiveerd aan het
werk te gaan.

Start rustig
op Als je op vakantie geweest bent is het beter om één of meerdere dagen vrij te zijn voordat je weer start met werken. Dan wen je aan de overgang naar het normale leven. Maar ook als je niet weg bent geweest is het slim om de dagen voordat je weer gaat werken niet teveel uitjes te plannen. Bouw het rustig op met productieve taken zoals het uitpakken van je koffer, schoonmaken van je huis en het doen van de boodschappen. Door je huiselijke taken weer op te pakken kom je langzaam weer uit je vakantiemodus. En als je het extra goed opruimt en schoonmaakt dan hoef je dat voorlopig niet meer te doen als je weer aan het werk bent, wat weer zorgt voor meer rust.

Terug in je routine
Probeer zo snel mogelijk weer in je oude ritme te komen. Ga op tijd naar bed en sta ‘s morgens weer vroeg op. Pak ook andere activiteiten wederom op zoals hobby’s en sport. Wanneer de vakantie voorbij is wordt er aangeraden om je sport en eetgewoontes weer op te pakken. Hierdoor word je weer vitaler na je vakantie, waarin je toch vaker ongezonder en onregelmatiger hebt gegeten.

Geniet van je huis
Hoelang je vakantie ook is geweest en waar je ook heen bent geweest, geniet van je huis en doe dingen die je leuk vindt. Ook thuis kun je een vakantiegevoel creëren. Geniet van het slapen in je eigen bed. Praat bij met familie, kennissen, vrienden of vriendinnen over wat je in je vakantie hebt gedaan. Ook na je vakantieperiode kun je nog activiteiten blijven doen om het vakantiegevoel te verlengen. Ga lekker uit eten, op het terras zitten, zwemmen enzovoort.

Verspreid je vakantiedagen
Wanneer de vakantie voorbij is vinden veel mensen dat logischerwijs jammer. Het is altijd prettig wanneer je ergens naar uit kan kijken, dit is de beste motivator om weer aan de slag te gaan. Neem daarom niet alle vakantiedagen in een keer op, maar verspreid deze over verschillende periodes. Er wordt aangeraden om na je vakantie wat leuke dagjes uit te plannen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Je kan zelfs al gelijk nadenken over een volgende vakantie om in de vakantieflow te blijven.