De zomer is begonnen en wat is er leuker om met het mooie weer heerlijk te gaan picknicken. Een picknickmand vol lekkers mee en genieten van de rust, mooie omgeving en elkaar. Picknicken kan met het hele gezin, is gezellig en goedkoop. Zoek een leuke plek uit en ga daar fietsend heen. Neem wat spullen mee zodat de kinderen zich vermaken zoals een bal, frisbee, kaarten of pennen en papier. In Dordrecht hebben we genoeg leuke plekken waar je lekker kunt picknicken.

Picknickplekken
Of je nou wilt picknicken midden in de natuur, in een gezellig stadspark of de levendige binnenstad. Je kunt hier alle kanten op. In de Biesbosch heb je meer dan genoeg grasvelden, picknickbanken of het strandje waar je terecht kunt. In de Nieuwe Dordtse Biesbosch is er een dagrecreatieterrein met parkeerplaats, en picknickplaats, een boomgaard en een uitzicht op de Oosthaven. Vanuit hier kun je bij de Zuidhaven ook de Tongplaat bereiken. Hier kun je mooi wandelen en picknicken op de kleine strandjes langs de Nieuwe-Merwede. Met kleine kinderen is picknicken in een van de parken ideaal, want dan heb je gelijk een speeltuin in de buurt. Ga naar het mooie groene Wantijpark met kronkelpaadjes, het Park Merwestein waar je tot oktober nog een mooie beeldenroute kunt bewonderen, het Weizigtpark met naastgelegen kinderboerderij of het Sterrenburgpark met leuke natuurspeelpark het Biggetjespark. Hou je meer van de sfeer van het centrum en de haven dan is er ook genoeg keus. Ze hebben hier geen weide, maar je kunt je kleedje op de stoep uitgooien of plaatsnemen op een van de bankjes die er staan. Je zit hier mooi onder de voet van de Grote Kerk aan het Maartensgat, langs de kade met zicht op de vele bootjes in de Nieuwe Haven en bij het Groothoofd met uitzicht op het Drierivierenpunt. Waar je ook heel leuk kunt zitten is op de trappen aan de Lange Wantijkade naast Kinepolis. Lekker pootje baden in het Wantij met uitzicht op het water.

Vul de picknickmand met veel lekkers Om het extra speciaal te maken, kan je ook van de inhoud van de picknickmand iets bijzonders maken. En nee, dit hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Dus geen boterhammen en pakjes limonade voor de kinderen, maar (gezonde) lekkernijen als picknick gerechten. We hebben een paar ideeën voor je verzameld:

INSPIRATIE VOOR DE PICKNICKMAND:

  • Verschillende smaken smoothies uit het koelschap van de supermarkt
  • Croissantjes van de bakker
  • Wraps met divers beleg en salade
  • Stokbrood (met brie of salami beleggen)
  • Mini muffins of bananenbrood
  • Verse eierkoeken (met aardbeien beleggen)
  • In stukken gesneden watermeloen
  • Snoep tomaatjes, komkommers of wortels met hummus(dip)
  • Yoghurt/kwark met toppings
  • Borrelhapjes zoals gehaktballetjes, kaasblokjes, plakjes worst, olijven, tomaatjes, druiven etc.
  • Lekkere noten(mix)
  • Gekookt ei (met peper en zout)
  • Flesje wijn (wit of rosé)
  • Flesjes (fruit)water

Huur een picknickmand met inhoud Heb je zin om te picknicken, maar geen zin om zelf je mand samen te stellen. Bestel dan een goedgevulde picknickmand bij deze Dordtse zaken. Dan staat de mand tot aan de rand gevuld met lekkers voor je klaar en kun je direct door naar een leuke picknickplek.

NOBEL’S
Een Frans geïnspireerde gevulde picknickmand voor in het park, op het strand, aan de waterkant of bij jou in de tuin. Nobel’s bezorgt jouw picknickmand (€ 35,- voor twee personen) bij je thuis in de ochtend. Mocht je een super leuk idee hebben om bijvoorbeeld je lief te verrassen in het park of aan de waterkant, dan kunnen ze de mand ook daar bezorgen. Voor alle originele uitzonderingen, bel even naar de winkel en vraag naar Sander of Willemijn 078 737 03 77.

FRANCIS LUNCH & BAKED GOODS
Hier kun je twee verschillende picknickmanden bestellen die worden gevuld met genoeg lekkernijen, een kleedje, servies etc. Je besteld deze uiterlijk een dag van te voren voor levering op woensdag t/m zaterdag. Je kunt kiezen uit een standaard variant (€ 16,50 p.p.) of een luxe variant
(€ 21,50 p.p.). In de mand zit o.a. stokbrood met divers beleg, fruit, croissants, home made cookie, sapje en koffie of thee. Bestel je picknickmand via een DM op Instagram of stuur een berichtje naar 06 28 46 52 50.

UNCHROOM DEN WITTE HAEN
Wat dacht je van een gevulde picknickmand op maat? Bij Den
Witte Haen hebben ze verschillende themamanden, waar de een meer gericht is op kinderen en de ander leuk is voor met je vrienden. Geef aan met hoeveel personen je komt en met wie dan maken ze de mand voor je klaar. Je kunt ook al je dieetwensen doorgeven. Het is mogelijk om een plekje in hun stadstuin te reserveren. Dan staat de picknickmand daar voor je klaar met een gezellig kleedje en kussens. En anders haal je de mand op en neem je die mee naar je eigen besteming. Prijzen rond de € 15,-p.p. inclusief een fles wijn. Je kunt ze bellen voor meer informatie 078 611 20 50.

VAN DER VALK HOTEL
Wil je een nachtje in eigen stad met picknick beleven? Kies dan voor het picknickarrangement bij Van der Valk. Je krijgt dan een picknicktas gevuld voor een gezellige borrel. Voor de picknick ontvang je een fleece deken die je daarna mee naar huis mag nemen. Kijk op de site voor meer informatie en prijzen www.vandervalkhoteldordrecht.nl/arrangementen/picknick.

Neem je afval mee
Waar je ook gaat picknicken, je afval neem je weer mee of gooi je in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo houden we onze stad schoon, voor onszelf en zodat de dieren er geen hinder van ondervinden. Tip: neem een zak of tas mee, waarin je al het afval kunt verzamelen!