De herfstvakantie breekt bijna aan. De kinderen zijn even lekker een weekje vrij en jij hebt het ook zo geregeld dat je tijd hebt om wat leuks te gaan doen. Maar wat? Wij hebben de leukste activiteiten in de herfstvakantie voor je op een rijtje gezet!

KINDERBEVERTOCHT
Vrijdag 21 oktober (alle leeftijden)

Tijdens de Kinderbevertocht breng je een bezoek aan het BeverBos en neem je een kijkje bij de opgezette bever voor het raam van het Biesboschcentrum. De Biesboschgids(en) vertellen tijdens de wandeling over bevers en hun leefomgeving. Daarna ga je aan boord van de open fluisterboot en ga je op zoek naar sporen van bevers. Zie jij knaagsporen, een beverburcht of misschien wel glijsporen in de modder aan de waterkant? Bij het schemerlicht heb je een grote kans dat je een bever ziet. Tijdens de vaartocht krijg je een beker warme chocolademelk met een Beverkoek en na afloop ontvangen kinderen een klein presentje.

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

VOORLEESPRET IN HET MUSEUM
Zaterdag 22 oktober (4-8 jaar)

We lezen kinderen een verhaal voor. We doen een leuke activiteit. Na afloop mogen de kinderen een boek kiezen uit onze boekenkast om mee te nemen naar huis. Voorleespret in het museum wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘wanderlust’ van het Dordrechts Museum over reizen, nieuwe landen ontdekken en dwalen door de natuur.

www.dordrechtsmuseum.nl

GEZINSEXCURSIE: HERFST… DAAR BEN JE
Donderdag 27 oktober (alle leeftijden)

Het is herfst in de Biesbosch! Bewonder de prachtige herfstkleuren van de natuur en ontdek de paddenstoelen die tevoorschijn komen. Samen met de gids ga je naar buiten om het seizoen te beleven. De gids vertelt tijdens de wandeling wat dit seizoen zo bijzonder maakt en wat je allemaal kunt ontdekken. Het is een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin!

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

CRAZY SPRINGPARADIJS
Donderdag 27 en vrijdag 28 oktober (alle leeftijden)

Het te gekke springevenement bij jou in de buurt! Een dag vol klauteren, klimmen, stuiteren en springen op een grote hoeveelheid spring- en luchtkussens. Weer of geen weer, het is altijd Crazy Springweer! Natuurlijk is er ook plek om uit te rusten en voor de ouders/begeleiders is er gratis WIFI. Nieuw is dat ze, naast de herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie, ook iedere 2e zondag van de maand aanwezig zijn in Optisport Sportboulevard Dordrecht. Tijd: 10.00 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom op onze spring- en luchtkussens, ongeacht je leeftijd!

www.crazyspringparadijs.nl

ZING MEE MET WOEZEL & PIP
Zondag 23 oktober (vanaf 2 jaar)

Groots muzikaal meezingfeest vol leuke, lieve en grappige momenten. Maak je klaar voor de vrolijkste en liefste vriendjes Woezel & Pip, die terugkomen naar het theater met een ‘Sing-a-Long’. De kinderhelden nodigen al hun vriendjes uit voor een muzikaal meezingfeest vol leuke, lieve en grappige momenten. Want Woezel en Pip hebben een goed idee. Ze gaan met Buurpoes, Charlie en het publiek een band oprichten! Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Is repeteren alleen wel genoeg, of moeten ze meer doen? Dus kom langs, zing mee met de grootste hits van de twee onafscheidelijke hondenvriendjes en beleef allerlei avonturen. Want bij de Vriendjesclub is het altijd feest! Na afloop is er een meet & greet in de foyer.

www.kunstmin.nl

KLEUTERBIOS: BARBIE ZEEMEERMINNENKRACHT
Zondag 23 oktober (2-6 jaar)

Ga mee met Barbie “Brooklyn” Roberts, Barbie “Malibu” Roberts en haar zussen Skipper, Stacie en Chelsea op een onderwateravontuur als ze transformeren in zeemeerminnen om de wereld van Pacifica te helpen redden! In Barbie Zeemeermin Power™ worden Barbie en Barbie opgeroepen door Isla (van Dolphin Magic) om te strijden om de onderwater Power Keeper te worden in een reeks uitdagingen die bedoeld zijn om hun innerlijke krachten te vinden. De Kinepolis Kleuterbios is bedoeld voor de allerjongste filmfans (2-6 jaar). Speciaal voor hen wordt het geluid van de film iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan. Ook krijgen de kinderen na afloop een echt filmdiploma mee naar huis. Dit wordt een filmbezoek om nooit meer te vergeten!

www.kinepolis.nl

BRAAKBALLEN PLUIZEN
Dinsdag 25 oktober (vanaf 8 jaar)

Sommige (roof)vogels braken een zogeheten braakbal uit. Hierin zijn alle niet-verteerde voedselresten te vinden, zoals botjes en veren. Pluis deze uit en onderzoek wat ze gegeten hebben.

www.biesboschcentrumdordrecht.nl

DE KLEINE PRINS
Zondag 30 oktober (vanaf 6 jaar)

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek. Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’ Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart. Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

www.dordtskindertheater.nl