Heerlijk, het is zomer. De wereld ziet er altijd net wat vrolijker uit als de zon schijnt. Mooie kleuren en heerlijke geuren. Geniet nog meer van dit warme seizoen en een zorgeloze zomerse sfeer met de volgende tips voor thuis. Vakantie was nog nooit zo dichtbij.

PROOSTEN MET EEN ZOMERSE GIN-TONIC
Tips voor feestelijke zomerse drankjes op het eigen tuin- of balkonterras schudt Aileen Bogaarts van Rutte moeiteloos uit haar mouw. “Een verkoelende gin-tonic met de prijswinnende Dutch Dry Gin. Of de zomertip die buiten op het bord staat: de Old Tom Genever (recept uit 1918 van Anton Rutte) met Fever Tree Clementine Tonic (een frisse tonic met mandarijn).” Speciaal voor de zomer biedt de distilleerderij mooie actiepakketjes gin en genever aan in combinatie met verschillende smaken tonic en ook ginger ale. Dit jaar is een jubileumjaar, Rutte bestaat 150 jaar en maakte voor deze gelegenheid de Old Simon Jubilee. De moutwijn van deze unieke Old Simon Genever heeft vijf jaar op vaten gelegen en heeft bovendien extra notenextract. Liefhebbers van deze jubileumeditie moeten nog heel even geduld hebben. De eerste batches waren in sneltreinvaart uitverkocht. In september volgt de laatste batch en dan is het ook echt op. Maar gelukkig hebben we de overige gins en genevers nog. Overigens ook ideaal voor een zomerse cocktail. Proost: op de zomer!

Distilleerderij Rutte, Vriesestraat 130
www.rutte.com

Pluktuin

PLUK EEN WEELDERIG BOEKET
Op nog geen kwartier fietsen vanuit de binnenstad ligt de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Dit natuurgebied heeft een uitgebreid wandel- en fietsenpadennetwerk. Een geweldige plek om op een zomerse dag naartoe te gaan. Als je er dan toch bent, vergeet dan niet om het Oogstpark te bezoeken voor een drankje met wat lekkers to go en een mooi zelf geplukt weelderig boeket bloemen. Het plukparadijs is open op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus staan de bloemen volop in bloei en kunnen bezoekers voor slechts € 6,95 gaan struinen. De prachtigste boeketten zelf samenstellen? Doen natuurlijk en geniet nog dagenlang van de kleuren en geuren. Alle inkomsten van het Oogstpark gaan naar het onderhoud van het terrein.

Oogstpark, Oude Veerweg 2 | @Oogstpark

38 SMAKEN ITALIAANS IJS
Wat is er heerlijker op een warme zonnige dag dan een heerlijk fris ambachtelijk bereid Italiaans ijsje? Precies, en wat een keuze bij La Venezia, de oudste nog bestaande ijssalon van Dordrecht. Maar liefst 38 smaken biedt eigenaar en ijsmaker Paolo Gervasio aan in zijn gezellige en iconische salon aan de Vest met terras aan het water. Al het ijs wordt met liefde volgens origineel Italiaans recept achterin de winkel gemaakt. Heb je op een zomerse dag visite? Verras ze door een paar familiebakken Italiaans ijs te halen. Snel rijden om smelten te voorkomen. De ijsmaker adviseert bij erg warm weer een fruitsmaak. Bloedsinaasappel, appel, meloen, passievrucht, banaan, en zo kan hij nog wel even doorgaan. Malaga en pistache doen het ook altijd goed. En wis-ten we dat ook de verse crêpes en wafels goed mee te nemen zijn en heerlijk combineren met het ijs?

IJssalon La Venezia, Vest 180-184
www.laveneziadordrecht.nl

DE GEUR VAN ZOMER THUIS
De zon schijnt en je woning is gehuld in zonlicht. Je gordijnen wapperen in een lekker briesje. Hoera, het is zomer! Naast dat het natuurlijk fantastisch is om in de zomer zelf lekker en fris te ruiken kun je met heerlijk huisparfum je huis elk seizoen een fijne eigen geur meegeven. Ga je deze zomer voor een mooie bloemen-geur, de geur van schone witte was, een zilte strandgeur of een frisse gember? Bij Vicino Sei vind je, naast de fijnste zorgvuldig gekozen exclusieve parfums, ook roomsprays en geur diffusers van de mooiste ambachtelijke Italiaanse merken. “Je vindt altijd een geur die bij je past. Wij hebben geuren voor iedereen”, verzekert eigenaresse Janou Bode. “Wat is er fijner dan je huis naar thuis te laten ruiken? Wij nemen zelfs een roomspray mee op vakantie zodat ook ons vakantiehuis vertrouwd en heerlijk geurt.” Vicino Sei is open op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.30 uur.

Vicino Sei, Vlak 6 | www.vicinosei.nl

Lees hier alle artikelen