De winter heeft zijn mooie momenten, maar sommige dagen weet je gewoon niet wat je moet doen met kinderen bij koude temperaturen, regen of sneeuw. Het vinden van activiteiten voor kinderen in de winter kan soms moeilijk zijn. Thuis kun je samen bordspellen doen, iets lekkers bakken of creatief bezig zijn en kerststerren maken. Of ga eropuit en bekijk onze tips hieronder voor leuke winteractiviteiten voor kinderen.

CRAZY SPRINGPARADIJS
27 t/m 30 december + 5,6 en 8 januari |
Optisport Sportboulevard

Iedereen is welkom bij Crazy Springparadijs: hét grootste spring- en luchtkussenparadijs van de regio! De springers die een Crazy Springparadijs het vaakst bezoeken zijn de kinderen van de basisschool (groep 1 t/m groep 6). Omdat Crazy Springparadijs binnen wordt gehouden in Optisport Sportboulevard Dordrecht kan het ongeacht het weer altijd doorgaan. De sporthal wordt ingedeeld in een zit- en een springgedeelte. Voor de ouders/begeleiders is het zitgedeelte standaard uitgerust met gratis WIFI. Al kan het natuurlijk ook zo maar zijn dat ook zij een sprong willen wagen: dat mag natuurlijk! Om de dorst te lessen en de honger te stillen is er voor zowel de ouders als de kinderen eten en drinken te koop. Van springen krijg je trek! Voor de kinderen zijn er speciale bras- en bunkerkaarten te koop. Zodat de kinderen zelf kunnen bepalen wat ze gaan halen en wanneer ze dat doen. Het Crazy Springparadijs in Dordrecht is een evenement dat bij alle kinderen in de smaak valt. Kom een dag klimmen, klauteren en springen op onze tientallen lucht- en springkussens van 10.00 – 16.30 uur.

www.optisport.nl 

TITUS & FIEN: DE WINTERREVEU
Donderdag 5 januari |
Schouwburg Kunstmin

Winterse familieshow vol oliebollen, livemuziek, hilarische sketches en grappen Trek je feestelijkste, gekste en natuurlijk groenste kleding uit de kast, want het van RTL4 bekende groene duo Titus & Fien komt naar het theater. De ‘Titus & Fien Winterrevue’ is een gloednieuwe winterse familieshow vol oliebollen, kerstversiering en natuurlijk gezelligheid. In een prachtig decor en met een spetterend liveorkest zorgt het komische duo er met hilarische sketches en grappen en grollen voor dat de zaal om de haverklap dubbel ligt van het lachen. Titus en Fien bereiden zich voor op de feestdagen, maar natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Waar Fien voornamelijk bezig is met lekker eten, kan Titus het niet laten om de leukste grappen uit te halen. Dat wordt dus gegarandeerd lachen, gieren en brúllen bij het leukste familie-uitje van deze winter.

Doe mee met de verkleedwedstrijd!
Kom net als Titus & Fien ‘Groen & Gek’ verkleed naar het theater en meld je vóór de voorstelling aan bij de merchandise stand voor de verkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt na afloop van de voorstelling beloond met een leuk verrassingspakket. Na afloop van de voorstelling komen Titus & Fien naar de foyer voor een meet & greet. Er zijn twee voorstellingen om 13.30 en 16.00 uur.

www.kunstmin.nl

SCHAATSDISCO: LICHT UIT, DISCOLAMPEN AAN!
16 december en 20 januari |
Optisport Sportboulevard

Sluit jouw week in stijl af. Show je dansmoves op de laatste hits tijdens Frozen Friday! Deze schaatsdisco is toegankelijk voor alle leeftijden. Zodra de spectaculaire discoverlichting aan gaat en de muziek van start gaat is er geen beter begin van je weekend! Schaats en swing het weekend in!

Vrij schaatsen
Natuurlijk kun je tijdens de openingstijden ook terecht om te schaatsen wanneer het jou uitkomt. Zin om meters te komen maken op onze hardrijbaan of gezellig rondjes te maken op de kleine baan? Alle schaatsers zijn welkom; van jong tot oud en van beginner tot gevorderd. Heerlijk om weer even op het ijs te staan! Schaats rondjes op je eigen tempo, of doe een wedstrijdje met je vrienden. Wil je zelf of iemand anders leren schaatsen? Maak dan gebruik van de recreatieve baan waar je uiteraard ook ongedwongen rondjes kunt zwieren op je schaatsen. Maak er een leuk dagje uit van en sluit af met een warme chocomelk in het restaurant.

www.optisport.nl

WACHT ’S EVEN
Zaterdag 15 januari |
Kindertheater Marjolijn

Een bijzondere dansvoorstelling/bewegingstheater om 11.00 uur voor de allerkleinsten vanaf 0 jaar, door De Stilte. Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano. Maar wacht ’s even… Is hier iemand? Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen. Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent. Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuw leefgebied dat op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt.

www.dordtskindertheater.nl