Vrijdagavond 16 december is het weer zover. De Santa Run zal na twee jaar afgelasten weer doorgaan. Vele honderden deelnemers zullen weer gezellig als Santa verkleed door de mooie binnenstad van Dordrecht rennen.

Rotary Club Dordrecht kan de Santa Run gelukkig weer organiseren en heeft dit jaar als goede doel de Voedselbank Dordrecht gekozen. “We kiezen elk jaar bewust een doel wat de Dordtse gemeenschap steunt” zegt Arjan Arendse van de Santa Run. De keuze viel dit jaar op de Voedselbank Dordrecht omdat door de stijgende prijzen het aantal cliënten van de Voedselbank met tien procent stijgt per maand. Op dit moment groet het aantal snel richting 400 gezinnen in Dordrecht. Client van de Voedselbank wordt je niet zomaar. Er zijn duidelijke en strenge landelijke normen die worden toegepast voordat een gezin of individu in aanmerking kan komen voor voedselsteun. En deze steun kun je maximaal drie jaar ontvangen. Daarom heeft de Voedselbank als uitgangspunt: ‘geen pakket, zonder traject’. De Voedselbank gaat dus in gesprek met haar cliënten en verwijst door naar diverse andere hulpinstanties afhankelijk van de situatie. Zodoende kunnen cliënten geholpen worden om aan hun armoedesituatie te komen.

EXTRA GEZELLIGE EDITIE
Dit jaar belooft de Santa Run een extra gezellige editie te worden die start op het Stadhuisplein om 18.30 uur met muziek en een warming-up. Het startschot zal om 19.00 uur klinken waarna honderden lopers het parcours van bijna 3 kilometer afleggen. Aansluitend op de Santa Run vindt, in het kader van de Dordtse Decemberdagen, op het Stadhuisplein een ‘sing along’ plaats. Extra gezellig dus. Door mee te doen aan de Santa Run steun je de Voedselbank Dordrecht. Inschrijven kan via de website.