Het is weer bijna tijd voor the ‘most wonderful time of the year’ kerst! Het moment om gezellig te tafelen met vrienden en familie, cadeautjes uit te pakken onder de kerstboom of kerstfilms te kijken met het hele gezin. Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke activiteiten te beleven om in de kerstsfeer te komen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet en er een aantal uitgelicht.

Lichtjesrondleiding
Huis van Gijn

Beleef het Huis op de meest sfeervolle wijze, tijdens de donkerste dagen van het jaar. In de periode rond Kerstmis is het al vroeg donker. Wanneer het buiten schemert, net voor sluitingstijd, ben je welkom voor een heel bijzondere rondleiding. Het museum wordt enkel verlicht door de lichtjes in de kerstboom en hier en daar een gaslampje. Laat je meeslepen door de adembenemende verhalen tijdens deze betoverende rondleiding voor de hele familie. Kijk voor data en tijden op de website.

www.huisvangijn.nl

Dordts Wintercircus Royal

Het wintercircus is weer terug van weg geweest met een spectaculair programma. Geniet in 120 minuten van topartiesten van over de hele wereld. Extra bijzonder: in de voorstelling schitteren maar liefst vier prijswinnaars van het Internationaal Circusfestival van Monte Carlo! Het tentencomplex staat opgesteld op het evenemententerrein bij de rotonde aan de Laan van Europa in Dordrecht.

Het wintercircus staat daar van 22 december 2022 tot en met 01 januari 2023.
www.dordtscircus.nl

Kerst & Winterfair in de Grote Kerk

Kerstbomen, lichtjes, glühwein en heel veel kerstsfeer: wie dol is op de kerstdagen kan op vrijdag 16 en zaterdag 17 december naar de grote Kerst & Winterfair in de Grote Kerk. Op deze dagen kan je zowel overdag als ’s avonds tot 22.00 uur genieten van de kerstsfeer en gezellig struinen langs de kramen. Je kunt genieten van de vele kramen vol kerstdecoratie, leuke cadeaus, prachtige kerststukken, kerstlekkernijen, mooie aankleding voor je tafel en tal van andere fijne dingen voor de feest- en winterdagen. Het wordt echt super gezellig!

www.kerstfairdordrecht.nl

Rudolph’s Bakery Live in Kunstmin

Neem een kijkje in de keuken van meesterkok en –patissier Rudolph van Veen. Met de voorstelling ‘De Feestdagen’ zorgt hij dat ook het theaterpubliek de keukenprins(es) in zichzelf ontdekt. Met anekdotes, verhalen en kookdemo’s inspireert hij de bezoekers om de heerlijkste dingen thuis op tafel te zetten. Multi-instrumentalist Diederick Ensink steekt bekende kerstsongs in een nieuw muzikaal jasje. Samen brengen ze je in de perfecte stemming voor vrolijke, gezellige en vooral smakelijke feestdagen.

www.kunstmin.nl

AGENDA

www.indordrecht.nl