December is altijd een bijzondere maand, vol sfeer en gezelligheid. Naast kerst en oud & nieuw zijn er genoeg activiteiten te doen in Dordrecht in december en de kerstvakantie. Concerten, optredens, feestjes en meer. Wij geven je graag wat tips voor uitgaan in december. 

Jip Smit: Motherland
Feministische mix van ‘Game of Thrones’ en ‘The Office’
Vrijdag 9 december 2022

Theatermaker Jip Smit neemt je in haar solovoorstelling mee naar een duistere wereld, waarin alles draait om eeuwenoude tradities en rituelen. Hier, op De Eilanden, worden mannen tachtig jaar oud, maar leven vrouwen slechts drie dagen. Tot Katinka geboren wordt, een strijdlustige vrouw die anders is en zich verzet tegen de gevestigde orde. Smit brengt in haar solovoorstelling een ode aan het fantasy-genre en daagt je uit de grenzen van je verbeeldingskracht te verleggen. Door afstand te nemen van de realiteit kunnen we deze juist beter bekijken en bevragen. Zo komen we erachter dat ‘De Eilanden’ minder verschillen van onze wereld dan we denken. ‘Motherland’ is een verhaal vol zwarte humor, een mix van ‘Game of Thrones’ en ‘The Office’, waarin actuele thema’s als norm-denken en man-vrouwverhoudingen aan de kaak worden gesteld. De voorstelling werd tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2020 uitgeroepen tot winnaar Best of Fringe 2020.

www.kunstmin.nl 

Skeftum plays Golden Earring
Een fantastisch feestje voor de oudere én jongere generatie!
Vrijdag 9 december 2022

Skeftum is inmiddels een begrip in Dordrecht en wijde omgeving, zeker wanneer ze de nummers van Golden Earring spelen. Sinds kort met een nieuwe gitarist, Joe Jiwan; een jonge gitaargod die veel belooft voor de toekomst. Natuurlijk is ook de oude garde erbij: Chris, Kimball, Tom en Sjaak. Gezamenlijk spelen zij de nummers herkenbaar en vakkundig zoals zij denken dat het moet. Met nummers als Going to the Run, Back Home, Twilight Zone, Radar Love en nog vele andere gaan ze er een fantastisch feestje van maken voor de ervaringsdeskundigen én de jongere generaties. Dus zin in een feestje? Kom dan meezingen, dansen, springen of gewoon lekker luisteren en wat lekkers drinken. Maar genieten wordt het zeker!

www.muziekpodiumdjs.nl

The Beatles Revival (Cz)
Eén Van De Beste Tribute Bands Van Dit Moment!
Donderdag 15 December 2022

The Beatles Revival behoort tot de beste tribute bands van dit moment. Deze Beatles tribute band uit Praag stond de afgelopen jaren op honderden podia door heel Europa, tot en met de Cavern Club in Liverpool en het verjaardagsfeest van Queen Elisabeth. De reden van de hand over hand toenemende populariteit van The Beatles Revival zit ‘m in de bijna ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles. Deze tribute band heeft dezelfde kapsels, de kostuums, compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten, apparatuur (Rickenbacker, Gretsch,Hofner, Ludwig en Vox) en zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele! Deze perfecte ‘stage look’ is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney links-handig gespeelde bas. De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo griezelig perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het origineel. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk; alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s; zuiver, kraak-helder, energiek en opwindend.

www.bibelot.net

Instaprondleiding Wanderlust
Reis met een gids langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling
18 december 2022 en 8 januari 2023

Bewonder tijdens de instaprondleiding Wanderlust majestueuze vergezichten, snelstromende rivieren, ruige kusten, minutieus geschilderde planten en bloemen en leer de vrouwen en mannen kennen die in de 19de eeuw met potlood en penseel in de hand de grens overstaken. De lust om te reizen, de lust om te dwalen en de lust om te ontdekken: Wanderlust. In de 19de eeuw reisden Nederlandse kunstenaars de wereld over met dit doel. In deze tentoonstelling kun jij met Nederlandse kunstenaars meereizen, ontdekken en herkennen. Dwaal jij mee?

www.dordrechtsmuseum.nl

Elvis birthday bash by the wanderers
Een birthdayparty voor de king of rock
Zaterdag 7 januari 2023

Vier samen met the Wanderers de verjaardag van the King of Cool: Elvis Presley! Samen met een aantal special guests brengt de Dordtse formatie een spetterende ode aan hun rocknroll held. Als klap op de vuurpijl zorgt DJ Sputnik voor de tofste platen en kunnen zo de hele avond de voetjes van de vloer!

www.bibelot.net