Wat is er allemaal te doen in november in Dordrecht? We hebben een aantal van de aankomende concerten, voorstellingen en feesten voor je op een rij gezet. Genoeg keus voor een gezellig avondje uit.

Concert op het Bach-orgel
Zaterdag 12 november | de Grote Kerk

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikneming van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Jaarlijks verzorgt Cor Ardesch een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Zo maakte hij in 2018 een Grand Tournee door Rusland. Op zaterdag 12 november speelt hij om 16:00 uur een gratis concert op het Bach-orgel.

www.grotekerk-dordrecht.nl

Verder met Simone Kleinsma
Donderdag 17 november | Schouwburg Kunstmin

Simone Kleinsma, de veelgeprezen grande dame van de Nederlandse theaterwereld, is te zien met haar bejubelde solo personality-show ‘VERDER’. Simone vertelt over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten leren om alleen verder te gaan en hoe je, om een nieuw begin te maken, eerst moet opruimen. Ze neemt ons mee in haar verhaal met bestaand en speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire. Met in haar show uiteraard een grote rol voor muziek.

www.kunstmin.nl

Nieuwe clubtour van Miss Montreal
Donderdag 17 november | het Energiehuis

Samen met haar band is Miss Montreal een graag geziene gast op festivals als De Zwarte Cross, Concert At Sea en Vrienden Van Amstel Live. Daarnaast kan het vijftal dankzij hun sterke live performance inmiddels trots zijn op vele uitverkochte club- en theatertours door heel Nederland. Dit jaar richt Miss Montreal zich op het schrijven van Nederlandstalige muziek en dat mag gevierd worden met een nieuwe clubtour.

www.bibelot.net

Driedaags gratis festival Dordt in Jazz – DJS 75 jaar!
Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november

Muziekpodium DJS bestaat inmiddels ruim 75 jaar, maar voelt zich nog lang niet oud. Jaarlijks worden er zo’n 90 liveconcerten georganiseerd in genres als jazz, blues en worldmuziek. Een podium voor iedereen die met een drankje en leuke mensen wil genieten van live kwaliteitsmuziek, gespeeld door zowel gevestigde artiesten als aanstormend talent uit binnen- en buitenland en de Dordtse regio. DJS viert z’n 75 jaar met het driedaagse gratis festival Dordt in Jazz; in eigen huis en in muziek-minnende horeca vlakbij. Maak op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 een swingend ‘rondje om de kerk’ met topartiesten op toffe plekken!

www.muziekpodiumdjs.nl