Ook in november zijn er weer genoeg evenementen in de stad. Kom dus vooral kijken, genieten of de sint en hardlopers toejuichen.

Drechtstadloop | zondag 6 november
‘Het is een sportevenement voor het hele gezin’

Er worden weer zo’n tweeduizend sportievelingen aan de start verwacht. De veertiende editie van dit sportevenement leidt de hardlopers door de historische straten van Dordrecht. ‘De start en finish zijn op het Statenplein’, vertelt Cor van der Steen, voor-zitter van de organisatie. ‘De halve marathon, is het hoofdnummer en de deelnemers hier-aan doen bijna iedere Dordtse wijk aan en zelfs een stukje Nieuwe Biesbosch. Dat is toch wel de charme van deze loop.’ Er zijn runs voor groot en klein, lange en korte afstanden. ‘Het is echt een sportevenement voor het hele gezin.’ Inschrijven kan via www.drechtstadloop.nl.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar long covid in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kijk voor inschrijven en verdere info op www.drechtstadloop.nl.

Intocht Sinterklaas | zaterdag 12 november
‘Het wordt weer een feest als vanouds’

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan in Dordrecht. En wel op zaterdag 12 november. Die dag kan jong en oud de Sint en zijn entourage weer verwelkomen in de binnen-stad. Dit jaar zal de stoomboot niet aanmeren aan de Wolwevershaven, maar aan de voet van de Grote Kerk. ‘In de Wolwevershaven wordt het steeds lastiger aanmeren door de vele woonschepen en de beperkte diepgang’, vertelt Chris Hoogerwaard van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht. De allerbeste beleving van de aankomst is in de tuin van de Grote Kerk waar LED-schermen de aankomst laten zien. Daarna wordt het één groot feest, die de kleine gezichtjes zullen doen verbazen. Een feest als vanouds!’ Na het feest vervolgt de ‘bonte stoet’ haar intocht door de straten van de historische binnenstad.

Het complete programma en de route van de intocht is te vinden op www.intochtdordrecht.nl.

Fortius Wantijparkloop | zaterdag 26 november
Prachtige loop door park vol herfstkleuren

Een loop door het prachtige Wantijpark is altijd goed, zeker in de herfst. Op zaterdag 26 november zullen weer een paar honderd hardlopers aan de start verschijnen. ‘Er zijn diverse afstanden, van 1 of 2 kilometer voor de kinderen tot 5 of 10 kilometer vanaf 14 jaar of ouder’, vertelt Maarten Vogelezang van de organisatie. ‘Het mooie van deze loop is dat alle afstanden helemaal door het park gaan. En het park is dan op zijn mooist met al die mooie herfstkleuren.’ Inschrijven voor het hardloopevenement kan via www.inschrijven.nl of op de dag zelf in het Wantijpaviljoen.

Meer informatie via www.fortiusdrechtsteden.nl