In Dordrecht Makelaardij is gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van woningen in Dordrecht. Als rasechte Dordtenaar én Dordtoloog kent Harm Tazelaar de stad als geen ander. Zijn doel: voor iedereen de juiste woning vinden of verkopen, en wel voor de juiste prijs. Dat optimale resultaat met, weet hij, kan je alleen bereiken met heel goed luisteren en door de mens centraal te zetten.

✍: Nettie Dekker

Geboren en getogen in…
Ik ben geboren in Dordrecht, opgegroeid in Sterrenburg en ik heb in verschillende wijken gewoond. Anderhalf jaar woonde
ik in Heemstede; ik maakte een wereldreis. Maar daarna keerde ik toch weer terug naar ‘mijn’ Dordrecht. Nu woon ik in Dubbeldam.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Er zijn vele redenen zijn om te verhuizen, bijvoorbeeld gezinsuitbreiding of ingrijpende gebeurtenissen als een sterfgeval. Hoe dan ook is een huis kopen of verkopen ingrijpend. Het is een grote stap en je moet onderweg belangrijke beslissingen maken. Daar help ik mensen graag bij, als nodig neem ik ze bij de hand door het hele proces. Als makelaar sta je midden in de samenleving. Ik stap letterlijk bij mensen binnen, in hun huis, in hun wereld. Goed luisteren is daarbij enorm belangrijk. De vaak zo vanzelfsprekende dingen heel goed doen, dat geeft mij veel voldoening.

Wat vind jij de mooiste plek of plekken in Dordrecht?
De historische binnenstad natuurlijk, met de havens, monumentale panden en de vele hofjes. Maar ook de 19e-eeuwse schil, de stadsparken Weizigtpark, Park Merwestein, het Wantijpark en Landgoed Dordwijk vind ik prachtig.

Wat vind je van de ontwikkelingen in Dordrecht?
In welke wijk ik ook kom, overal zie mensen die op een creatieve manier hun woonomgeving mooier maken. De beste indruk van wat wijken te bieden hebben krijg je door de fiets te pakken of te wandelen. Je ziet dan zoveel verrassends! Wijken als Krispijn en Wielwijk zijn enorm veranderd; de nieuwe wijken Stadswerven en Wilgenwende zijn booming. En de plannen voor Amstelwijck en de Spoorzone vind ik veelbelovend. Wel denk ik dat er veel meer gebouwd moet worden voor kleinere huishoudens, starters en ouderen. Dat is een complexe opgave, maar Dordrecht heeft alles in huis om grote stappen te kunnen maken. We hebben goede praktijkopleidingen en een maakindustrie. Als we die sterktes combineren, kunnen we de grote opgaven voor woningbouw en energietransitie realiseren.