Of je nu je garderobe wilt aanvullen, je interieur een update wilt geven of op zoek bent naar het perfecte persoonlijke cadeau; in Dordrecht slaag je altijd! Door de mooie mix van kleinere lokale ondernemers en grote ketens is het aanbod zeer divers en uniek. Van tweedehandszaken tot chique speciaalzaken, van kleine boetieks tot grote warenhuizen. Er is voor ieder wat wils. We vroegen aan voorbijgangers op straat naar hun favoriete winkel in Dordrecht.

✍: Jannelie Bras

Valiria van Damme & Lidia Chervoniuk
‘Mijn moeder gaat het liefst iedere dag de stad in’

‘Wij zijn op pad voor een winterjas voor mijn moeder, maar dat is nog wel een uitdaging. Normaal gesproken kunnen we bij New Yorker wel goed slagen. Dat vinden we een fijne winkel met goede prijzen. Ook H&M is altijd leuk, maar die is nu nog dicht (sinds 15 oktober is de compleet vernieuwde H&M weer geopend red.). Mijn moeder woont sinds vier maanden bij mij, ze is uit Oekraïne hierheen gekomen. Ik woon hier alweer zeven jaar. Mijn moeder gaat het liefst iedere dag de stad in, terwijl ik liever een keer goed ga.’

Suzanne Drexhage
‘Nu we H&M Home hebben, ben ik bang voor mijn portemonnee’

‘Ik ben nu op weg naar Kind zo Blij. Ik heb natuurlijk niets nodig, maar het is gewoon zo’n leuke winkel. Uiteindelijk kom ik daar altijd wel met iets leuks vandaan. En die baby’s groeien zo hard, dat je altijd wel een excuus hebt om iets te kopen. Kind zo Blij is momenteel echt mijn favoriete winkel, samen met de Hema. Ik ben sinds drie maanden moeder van Fiene en zit nog helemaal op een roze wolk. Al mijn geld gaat op dit moment op aan babykleding. Voor mezelf koop ik vaak tweedehands. Ik vind JouWinkel heel leuk. Nu we hier een H&M Home hebben, ben ik wel een beetje bang voor mijn portemonnee. Daar hebben ze zulke gave interieurspulletjes.’

Matthijs de Jongh en Sanne Kolijn
‘Het enige wat ik mis is een Starbucks’

Sanne: ‘We houden allebei heel erg van tekenen en creatief bezig zijn. Daarom is Pippoos een van onze favoriete winkels. Daar hebben ze echt heel mooie spullen om bijvoorbeeld mee te schilderen. Voor het kopen van kleding ga ik eigenlijk altijd naar de H&M. Daar hebben ze gewoon mooie kleding en het is lekker goedkoop.’ Matthijs: ‘Dat geldt voor mij ook. Bijna al mijn kleding komt bij H&M vandaan. Ik vind Dordrecht als stad wel oké. Het enige wat ik wel mis is een Starbucks. Die zou ik echt heel graag hier willen hebben, al is het alleen maar voor de ijskoffie.’

Sietske Kwakernaak
‘Heerlijk rondneuzen in kringloopwinkels’

‘Mijn man en ik gaan heel graag naar kringloopwinkels. We vinden het heerlijk om daar rond te neuzen en zijn echte verzamelaars, dus nemen geregeld iets mee naar huis. JouWinkel op de Voorstraat vinden we ook een heel mooie en leuke winkel, omdat het aanbod zo breed is. Daarnaast kom ik graag bij Bluebirds in the Backyard. Daar hebben ze een heel mooi aanbod aan interieurspulletjes en cadeautjes, maar je kunt er ook heerlijk een kopje koffie drinken met een taartje of een lekker broodje eten. Als we met de kleinkinderen zijn, kunnen ze daar ook heerlijk spelen.’

Nicky van der Kooij
‘Ik koop liever bij lokale ondernemers’

‘De wijnwinkel aan de Groenmarkt, Wijnhuis 167, is toch wel een van mijn favoriete winkels. Ik krijg daar altijd een welkom gevoel, er hangt een gezellige sfeer en ze hebben topproducten. Qua kleding kom ik graag bij speciaalzaken. Denk aan Alexander Roodfeld en Habets. Die denken echt
goed na over hun collectie en hebben net weer andere dingen hangen dan anderen. Ook daar word je altijd heel vriendelijk geholpen. Sowieso koop ik liever bij lokale ondernemers dan bij grote ketens.’

Lees hier alle artikelen