De winter komt eraan: de hoogste tijd om de warme laarzen, vesten en truien weer tevoorschijn te halen. Met slechts een paar nieuwe eyecatchers, heb je niet alleen een mooie update van je wintergarderobe, maar ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig. Experts uit de Dordtse binnen-stad geven tips voor must-haves die deze winter echt niet mogen ontbreken!

Mix & match met een pak
Dames opgelet: koop een pak en combineer eindeloos. Zo eenvoudig en doeltreff end is deze gouden wintertip van Jaimey van der Eijk. Samen met haar moeder Jeannette is ze de trotse eigenaresse van Amé Boutique in de Nieuwstraat. De winkel hangt vol met de mooiste accessoires, sieraden en kleding. Wat echt niet mag ontbreken deze winter is een pak, verzekert Jaimey. “Zwart is natuurlijk stijl-vol voor de feestdagen, een leuke kleur of een toff e ruit is verrassend. Het is mooi matchend, maar het jasje en de broek zijn ook prima apart te dragen. Combineer het jasje bijvoor-beeld met een stoere leren broek of kies voor een leuke warme trui boven de broek. Slechts twee nieuwe items, voor minstens één winter plezier. Wat wil je nog meer?”

Amé Boutique, Nieuwstraat 52
www.ameboutique.nl

De Uggs zijn terug
Met een paar robuuste boots zitten dames én heren deze winter goed. Bij Mohr & Mohr is de keuze uit kwaliteitsmerken reuze. Denk bij-voorbeeld aan Nubikk en Shabbies, en nog veel meer. Lekker warm, stoer en sportief, maar ook prima te combineren met bijvoorbeeld een wollen jurk. Eigenaar Frenk Mohr ziet boven-dien een trend die terug is van weggeweest. “Herinneren we ons de klassieke Uggs van een paar jaar geleden nog? Goed nieuws voor wie ze bewaard heeft: Uggs zijn weer in. En volgens Frenk kun je ook nooit genoeg sneakers heb-ben. Voor welke schoenen je ook gaat, je vindt ze bij Mohr & Mohr.

Mohr & Mohr, Kolfstraat 10a
www.mohrenmohr.nl

Draag kleding in laagjes: comfortabel en duurzaam
Mutsen, handschoenen, truien, jassen, softs-hells, ondergoed, sokken, schoenen, rugzak-ken, slaapzakken, kampeerspullen en nog veel meer. Na een bezoek aan Alpaca Outdoor zou je van de Noordpool naar de woestijn of jungle kunnen reizen, maar we houden het nu bij de mooie winterse wandelingen in de Biesbosch of De Elzen. “Weer of geen weer, met laagjes zit je altijd goed”, vertelt Karin Giessen, mede-eigenaresse van de outdoorspecialist aan de Groenmarkt. “Begin met wollen onderkleding, daaroverheen een wollen trui of een fleece vest en tot slot een wind- en waterdichte (al dan niet gevoerde) jas. Op deze manier ben je bestand tegen alle weersomstandigheden, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Kies voor goede kledinglaagjes – comfortabel en duurzaam – en geniet volop van de mooiste wandelingen. Hier heb je jarenlang plezier van.”

Alpaca Outdoor & Travel, Groenmarkt 95
www.alpaca-buitensport.nl 

Advies op maat
In het ruime monumentaal pand van Jac Hensen aan de Visstraat vind je op twee etages stijlvolle mannenkleding voor elk moment. Taher Bagh, bedrijfsleider bij Jac Hensen, waagt zich niet aan één tip voor de wintergarderobe van de man. “De optimale update hangt af van wat je al in de kast hebt hangen en bij mannen ook vaak je persoonlijke smaak. Maar bij ons zijn ze aan het goede adres omdat we alles in één huis kunnen aanbieden. Van je nette pak tot aan je comfortabele casual items. Voor alle mannen geldt: wees welkom en kom langs, ons team van ervaren verkopers geeft met alle plezier advies op maat.”

Jac Hensen, Visstraat 27
www.jachensen.nl

Verrassende shoppingroutes
Winkel liefhebbers opgelet: op www.indordrecht.nl vind je 8 bijzondere thematische shoppingroutes. Hiermee slaag je altijd voor een nieuwe outfit, origineel cadeau of lokaal product. Made in Dordrecht voert je langs typisch Dordtse ondernemers en organisaties. Van eten en drinken tot antiek: deze route heeft het allemaal. Met Shoes & the City ligt de Dordtse schoenenwereld aan je voeten. Van sneakers tot boots, bergschoenen en schoenen voor de feestdagen: in een van de vele schoenenzaken slaag je altijd. Wandel de route Eiland vol brocante en ontdek
in de historische straatjes de origineelste tweedehands bric-a-brac en snuisterijen. Nieuwsgierig geworden?

Kijk voor alle shoppingroutes op
www.indordrecht.nl.