Iedere week een nieuw afhaalmenu
Francis Verschoor, eigenaresse van Francis Kookt, heeft haar zaak verbouwd. Na een jaar goed gedraaid te hebben met haar lunchroom, gooide corona roet in het eten. De noodgedwongen sluiting maakte dat Francis in deze periode vaak aan de slag ging bij mensen thuis als privé kok. En dat beviel verrassend goed. Francis Kookt is een nieuwe stap vol nieuwe energie. De zitplaatsen binnen hebben plaats gemaakt voor kleine barretjes en kasten met verse producten van lokale ondernemers (bijvoorbeeld oester-zwammen van het Kwekersgilde en koffiebonen van de Stadsbranderij). Daarnaast biedt ze iedere week een nieuw afhaalmenu, veel vegetarisch en met verse producten van de markt. Op afspraak kan een klein gezelschap voor een privédiner in de ruimte terecht. En die lekkere koffie met zelfgemaakte zoete lekkernijen dan? “Die heb ik nog gewoon”, verzekert Francis. “Vegan, glutenvrij, iedereen is welkom om af te halen of om hier op te drinken. Bij goed weer, staan de terrasstoelen buiten.” Francis Kookt is van woensdag tot en met zaterdag geopend.
Francis Kookt, Nieuwstraat 8
www.francislunchandbakedgoods.nl