Ingrediënten:

  • Ingrediënten:

    1 kg zoete aardappel (paars van buiten niet oranje)
    100 gr rietsuiker
    120 gr bloem
    1 theelepel kaneel
    1 liter kokosmelk/room
    170 gram Margarine ( op kamertemperatuur)
    Een snufje zout
    1 theelepel nootmuskaat
    1 theelepel vanille extract
    1 eetlepel witte rum
    1 eetlepel limoensap
    1 eetlepel Grace Browning (optioneel voor de bruine kleur

Bereiding:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappels.
  3. Rast met een fijne rasp je aardappels zo fijn mogelijk. Mix deze in een kom samen met de rietsuiker en het bloem. Voeg hieraan toe de kokosmelk/ room en roer deze goed door. Voeg ook de margarine, nootmuskaat, een snufje zout, kaneel, vanille extract, rum, limoensap en Grace Browning toe.
  4. Mix alles goed door elkaar met een mixer.
  5. Vet een springvorm in en schep de mix in de springvorm.
  6. Bak de taart in de oven voor 90 minuten op 180 graden.

Als je de taart uit de oven haalt zal hij van binnen nog nat zijn. Dit is niet erg. Laat de taart goed afkoelen en bewaar hem in de koeling

www.pimento.nl